ŠOJGU IZNEO ŠOKANTNE PODATKE! DA SE ZALEDIŠ! Evo koliko je ukrajinskih vojnika poginulo za skoro DVA MESECA! JEZIVO!

Autor:

Svet

06.08.2024

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za dva meseca uništeno je čak tri hiljade jedinica tehnike, rekao je Šojgu

ŠOJGU IZNEO ŠOKANTNE PODATKE! DA SE ZALEDIŠ! Evo koliko je ukrajinskih vojnika poginulo za skoro DVA MESECA! JEZIVO!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock, www.profimedia.rs

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su, prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, Oružane snage Ukrajine izgubile više od 115 hiljada vojnika i 3 hiljade jedinica tehnike za skoro dva meseca.

On je rekao da je za ta dva meseca teritorija koju kontrolišu ruske trupe povećana za 420 kvadratnih kilometara, prenosi list Izvestija.

Šojgu je naveo da iz Kijeva nije bilo reakcije na uslove za rešavanje situacije u Ukrajini, koje je u junu izneo ruski predsednik Vladimir Putin.

- Od tada je prošlo skoro dva meseca, nema reakcije - rekao je Šojgu. Kako je naveo, besmisleno je govoriti o takvom formatu kao što je Ženevska konferencija o Ukrajini i "formula Zelenskog" jer pregovori bez glavnog pregovarača nisu baš jasni, prenosi Interfaks.

Putin je u junu izneo mirovni predlog za rešavanje sukoba u Ukrajini koji predviđa priznavanje Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao regiona Rusije, jačanje vanblokovskog i nenuklearnog statusa Ukrajine, njenu demilitarizaciju i denacifikaciju, kao i ukidanje zapadnih sankcija Rusiji, preneo je Tanjug.

Podsetimo, Međunarodni krivični sud u Hagu izdao je naloge za hapšenje bivšeg ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba ruske vojske Valerija Gerasimova zbog napada na civilne ciljeve u Ukrajini.

Šojgu i Gerasimov su optuženi za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Sud je saopštio da postoje osnove za stav da su Šojgu i Gerasimov odgovorni za raketne napade ruskih oružanih snaga na ukrajinsku električnu infrastrukturu u periodu od 10. oktobra 2022. do 9. marta 2023.

Prošle godine je sud izdao i nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina, optuživši ga da je lično odgovoran za otmicu dece iz Ukrajine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading