RUSI OPASNO UDARILI NA HARKOV! Šef ruske vojske Valerij Gerasimov HITNO stigao na FRONT, evo šta je uradio

Autor:

Svet

06.08.2024

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljaju se borbe duž cele linije fronta širom juga i istoka Ukrajine

RUSI OPASNO UDARILI NA HARKOV! Šef ruske vojske Valerij Gerasimov HITNO stigao na FRONT, evo šta je uradio

Foto: Printscreen/Twitter/TheDeadDistrict

U ruskom raketnom napadu na Harkov u Ukrajini oštećena je zgrada dnevne bolnice, saopštio je gradonačelnik Harkova Igor Teherov.

On je rekao da je poznato da je u trenutku napada u zgradi bilo dvoje pacijenata koji su se lečili od akutnog stresnog napada, kao da se pod ruševinama verovatno nalazi još ljudi, prenosi Rojters.

Lokalne vlasti su ranije saopštile da je ruski udar na centralni deo Harkova izazvao požar, preneo je Tanjug.

Gerasimov posetio trupe grupe Centar u zoni specijalne operacije

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov obišao je trupe grupe Centar u zoni specijalne operacije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

- Načelnik Generalštaba je saslušao izveštaje komandanata formacija na krasnoarmejskom i aleksandro-kalinovskom pravcu o stanju u zoni odgovornosti. Sumirao je rezultate i postavio zadatke za dalje akcije - navedeno je u saopštenju, a prenosi RIA Novosti.

Gerasimov je uručio državna priznanja vojnim licima koja su pokazala hrabrost u izvršavanju borbenih zadataka.

Prema izveštajima ruskog Ministarstva odbrane, tokom protekle nedelje jedinice grupe Centar preuzele su kontrolu nad šest sela na teritoriji samoproglašene Donjecke Narodne Republike, čije je pripajanje proglasila Rusija, preneo je Tanjug.

Foto: Profimedia.rs/Twitter/TheDeadDistrict/Printscreen

Šojgu i Gerasimov

"Ukrajina za dva meseca izgubila 115.000 vojnika"

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Sergej Šojgu izjavio je da su, prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, Oružane snage Ukrajine izgubile više od 115 hiljada vojnika i 3 hiljade jedinica tehnike za skoro dva meseca.

On je rekao da je za ta dva meseca teritorija koju kontrolišu ruske trupe povećana za 420 kvadratnih kilometara, prenosi list Izvestija.

Šojgu je naveo da iz Kijeva nije bilo reakcije na uslove za rešavanje situacije u Ukrajini, koje je u junu izneo ruski predsednik Vladimir Putin.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Ukrajinski vojnik

- Od tada je prošlo skoro dva meseca, nema reakcije - rekao je Šojgu.

Kako je naveo, besmisleno je govoriti o takvom formatu kao što je Ženevska konferencija o Ukrajini i "formula Zelenskog" jer pregovori bez glavnog pregovarača nisu baš jasni, prenosi Interfaks.

Putin je u junu izneo mirovni predlog za rešavanje sukoba u Ukrajini koji predviđa priznavanje Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao regiona Rusije, jačanje vanblokovskog i nenuklearnog statusa Ukrajine, njenu demilitarizaciju i denacifikaciju, kao i ukidanje zapadnih sankcija Rusiji, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading