"POBEDILI SU HITLERA I NAPOLEONA": Tramp otkrio detalje razgovora sa Zelenskim, savetovao mu JEDNU STVAR

Autor:

Svet

25.07.2024

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema njegovim rečima, trebalo je sprečiti taj sukob, ali aktuelni američki predsednik to nije učinio

"POBEDILI SU HITLERA I NAPOLEONA": Tramp otkrio detalje razgovora sa Zelenskim, savetovao mu JEDNU STVAR

Foto: Tanjug/AP

Kandidat republikanaca za predsedničke izbore Donald Tramp govorio je za Foksu njuz u o nedavnom razgovoru sa Volodimirom Zelenskim.

On mu je rekao da neophodno da se okonča ukrajinski sukob, podsetivši ga kakve su bile sudbine Hitlera i Napoleona u ratovima sa Rusijom

- Kao što znate, pozvao me je Zelenski. I imali smo dobar razgovor. Rekao sam da se taj sukob mora okončati. To je vojna mašina. Pred vama je vojna mašina. Pobedili su Hitlera, Napoleona. Oni ratuju. Ofanziva ukrajinske vojske je propala. Koliko znam, postavili su milion mina i imali su hiljade tenkova. Govorim o Rusima - rekao je Tramp.

Prema njegovim rečima, trebalo je sprečiti taj sukob, ali aktuelni američki predsednik to nije učinio.

Tramp je 19. jula razgovarao telefonom sa Vladimirom Zelenskim. Kasnije, on je opisao razgovor kao "veoma dobar".

Podsetimo, stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je da "ako su u Kijevu zaista sazreli za mirovni plan, neka pogledaju mirovnu inicijativu ruskog predsednika Vladimira Putina i savetujemo im da požure, jer Ukrajina ništa bolje od toga definitivno neće dobiti".

- Ako je on (Volodimir Zelenski) zaista sazreo za pregovore o miru, neka pogleda mirovni predlog koji je pre mesec dana izložio ruski predsednik. Savetujemo mu da požuri, jer Ukrajina sasvim sigurno ništa bolje neće dobiti - poručio je Nebenzja.

Diplomata je dodao da Kijev ni pod kojim uslovima neće dobiti predah na bojnom polju u vidu preliminarnog prekida vatre.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading