"SUPRUG JE POKUPIO DETE IZ VRTIĆA, A KAD SU DOŠLI KUĆI..." Devojčica zadobila ozbiljne povrede, imala ugrize svuda po telu!

Autor:

Svet

31.07.2024

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktorka vrtića nije reagoala.

"SUPRUG JE POKUPIO DETE IZ VRTIĆA, A KAD SU DOŠLI KUĆI..." Devojčica zadobila ozbiljne povrede, imala ugrize svuda po telu!

Foto: Dejan Rakita / Pixel Media / Profimedia

Alma Bejzić iz Sarajeva je iznela šokantnu priču o povratku njene jednogodišnje devojčice iz vrtića "Bonum - skriveno blago" sa čak 14 ugriza na telu. Prema njenim rečima, situacija je postala alarmantna kada je njen suprug došao po dete i primetio da je obučena neobično za topli dan, a nakon skidanja majice otkriveno je da je dete bilo ozbiljno povređeno.

- Suprug je došao po djevojčicu, gdje je učiteljica koja je na zameni iznijela dete u haljinici preko koje joj je obukla majicu. Meni je bilo čudno zašto devojčica ima majicu preko haljinice na 30 i nešto stepeni. Međutim, kada sam joj skinula majicu, videla sam ugrize, 14 njih, uz vidljive rane i modrice. Kad u nesvest nisam pala. Odmah smo otišli porodičnom lekaru koji nas je uputio na CUM. Dete je odmah pregledano i dobili smo nalaz koji smo predali policiji - priča Bejzić.


Nakon ovog traumatičnog događaja, majka devojčice odlučila je da zajedno sa suprugom zatraži sastanak sa direktoricom vrtića, Azrom Baščelijom. Međutim, njihov zahtev za objašnjenjem naišao je na nerazumevanje i olako shvatanje situacije od strane direktorke, koja je navodno čak preporučila da stave hladne obloge na ugrize.

Alma Bejzić izražava svoje ogorčenje i bes zbog nedostatka odgovornosti od strane vrtića, posebno ističući da je direktorica priznala da je čula plač deteta, ali nije reagovala na vreme. Njihova očekivanja da će dobiti neko objašnjenje ili izvinjenje od direktorke nisu ispunjena, što je dodatno produbilo njihovu odlučnost da preduzmu pravne korake.

- Najstrašnije u ovoj priči, i od ugriza, i od traume koje je moje dete doživelo, infekcije i antibiotika koje pije, i injekcija koje prima, jeste to što je sama direktorka priznala da je slušala plač, a da nije ustala da vidi šta se dešava sa detetom te da se zapita gde je učiteljica koja treba da pazi tu decu. Ona je čekala da dete prestane plakati, a do tada se moglo desiti svašta – navodi Bejzić.


Bejzić ističe da ovaj slučaj neće biti zataškan i da će pokrenuti tužbu protiv vrtića. Takođe, naglašava da će njeno dete biti ispisano iz vrtića, a ceo slučaj je već prijavljen policiji.

Očekivano, kontaktiranje vrtića nije dalo očekivane rezultate jer je rečeno da direktorica nije dostupna. Ova situacija je izazvala burne reakcije u javnosti i postavlja pitanje odgovornosti vrtića i brige o deci koja im se poveravaju.

(Avaz)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading