DALMACIJA U PLAMENU: Vatrena stihija guta sve pred sobom, čuju se jake detonacije, umalo nije stradao predsednik opštine (VIDEO)

Autor:

Svet

31.07.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci sa cele rivijere ulažu nadljudske napore da ugase vatru, a pepeo pada kao kiša.

DALMACIJA U PLAMENU: Vatrena stihija guta sve pred sobom, čuju se jake detonacije, umalo nije stradao predsednik opštine (VIDEO)

Foto: Facebook/Vatrogasci - 193/Printscreen

Pet sati nakon izbijanja požara u Gornjim Tučepima u okrugu Čovići u Hrvatskoj stanje na terenu i dalje je katastrofalno, piše Slobodna Dalmacija.

Prema poslednjim informacijama, vatra je prodrla u Park prirode Biokovo i zahvatila obližnji ranč, a iz Gornjeg Tučepa se čuju jake detonacije, pa se ne zna da li je eksplodiralo vozilo ili nešto drugo.

Jedan od meštana rekao je da je izgoreo predeo na kojem se nalazi ziplajn, celi deo ispod restorana "Veza", a svi gosti kuća pored magistrale izišli su napolje.

Svi gosti kuće pored magistrale izašli su napolje, za njima je duga i teška noć.

Vatrogasci sa cele rivijere ulažu nadljudske napore da ugase vatru, a pepeo pada kao kiša.

Vatrogasci dežuraju ispred tučepske crkve Sv. Nikole Tavelića, a gori više od 90 odsto maslinjaka i poljoprivrednih površina, kao i zapuštena zemljišta.

Vile i kuće su branjene, pa se požar gasi vodom iz bazena. Za saobraćaj je sada otvoren auto-put prema Dubrovniku, a zatvoren je put Makarska-Vrgorac.

Dolazak kanadera očekuje se u jutarnjim satima.

Zbog požara koji se, nošen jakim vetrom, brzo širio, zamalo nije stradao predsednik opštine Makarska Ante Čobrinić.

- Čim je vatra buknula, otišao sam autom do Čovića da bih pružio podršku vatrogascima. Tada je vatra bila mala i u sekundi mi se razbuktala pred očima, pa sam uleteo u auto i krenuo prema kući. Međutim, vatra je zahvatila auto, iz kog sam odmah iskočio, a on je izgoreo za nekoliko minuta - ispričao je Čobrinić Slobodnoj Dalmaciji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading