PUTINOV KUM IZNEO ZAPANJUJUĆE TVRDNJE O ATENTATU NA TRAMPA: "Ovaj nitkov neće se libiti ni pred čim, ukrajinski tragovi vode do Zelenskog!"

Autor:

Svet

16.07.2024

18:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je posredi ukrajinski trag u pokušaju ubistva Donalda Trampa?

PUTINOV KUM IZNEO ZAPANJUJUĆE TVRDNJE O ATENTATU NA TRAMPA: "Ovaj nitkov neće se libiti ni pred čim, ukrajinski tragovi vode do Zelenskog!"

Foto: www.profimedia.rs

Kum ruskog predsednika Vladimira Putina, Viktor Medvedčuk, predsednik saveta pokreta "Druge Ukrajine", uputio je pismo bivšem američkom predsedniku i republikanskom kandidatu na izborima 2024. godine Donaldu Trampu u kojem govori o mogućem ukrajinskom tragu u slučaju atentata na Trampa.

Foto: Tanug/AP, YouTube/Printscreen

Putin i Medvedčuk

Kako je navedeno u pismu, "Tramp je postao lični neprijatelj ukrajinskog neonaciste Zelenskog", te se otuda "može očekivati da on neće oklevati da preduzme bilo kakve mere kako bi sprečio Trampa da pobedi na predsedničkim izborima."

- Poštovani gospodine Tramp, vi ste postali lični neprijatelj ukrajinskog neonaciste Zelenskog, a ovaj nitkov neće se libiti ni pored čim da vas spreči da pobedite na predsedničkim izborima. Mislim da će se u slučaju atentata na vas pojaviti ukrajinski trag - navodi se u pismu.

Trampova namera da donese mir Ukrajini

Medvedčuk je podsetio na Trampove izjave o nameri da donese mir Ukrajini, ali je istaknuto da bi uspostavljanje mira značilo gubitak vlasti za režim Zelenskog i njegovih američkih pokrovitelja iz administracije predsednika Džozefa Bajdena.

Foto: Tanjug/AP Photo/Susan Walsh

Volodimir Zelenski

Naglašeno je da bi upravo zbog toga, kao i izbegavanja kazne za svoje postupke, oni bili spremni da preduzmu korake kako bi zadržali vlast u Ukrajini.

Politčka korupcija i eliminacija političkih protivnika

Medvedčuk je takođe istakao da se eliminacija političkih protivnika i politička korupcija povezuju sa pokušajima onih koji profitiraju prodajom oružja Kijevu da zadrže vlast.

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Donald Tramp

Takođe je naglašeno da zemlje NATO-a nastavljaju da aktivno militarizuju Ukrajinu, pružajući joj vojnu i finansijsku pomoć, što doprinosi eskalaciji sukoba i stvara značajne rizike od curenja i širenja oružja, čak i nakon završetka sukoba.


Ukrajinski političar Viktor Medvedčuk je ovim pismom dodatno podstakao spekulacije o mogućem uticaju Ukrajine na politička dešavanja u Sjedinjenim Američkim Državama, čime je dodatno produbio kompleksne odnose između dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading