JUTRO NAKON STRAVIČNE BUKTINJE U SUTOMORU! Evo kako danas izgleda popularno letovalište - POŽARI I DALJE AKTIVNI! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

31.07.2024

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasili se iz Direktorata za zaštitu i spasavanje!

JUTRO NAKON STRAVIČNE BUKTINJE U SUTOMORU! Evo kako danas izgleda popularno letovalište - POŽARI I DALJE AKTIVNI! (FOTO, VIDEO)

Foto: Instagram/printscreen/192_rs

Šumski požar na Golom brdu kod Sutomora u Crnoj Gori izbio je sinoć, objavili su crnogorski mediji.

- Velika je površina zahvaćena vatrom. U pitanju je šumski požar. Vatru gase pripadnici Službe zaštite i spasavanja sa četiri vozila sa posadama - rekao je za Radio Bar i Bar info Aco Vulević, komandir Službe zaštite.

Požar na Golom brdu kod Sutomora i danas je aktivan, ali je situacija stabilna i objekti nisu ugroženi, rekao je direktor Direktorata za zaštitu i spasavanje Miodrag Bešović.

Danas, jutro nakon što je besneo požar, Golo brdo izgleda ovako:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Bešović je gostujući u emisiji “Dobro jutro, Crna Goro” na TVCG, kazao da je sinoć na Golom brdu bilo dosta dramatično, ali da objekti nisu bili ugroženi.

- I danas je aktivan taj požar, ali već jutros ćemo imati komunikaciju sa komandirom iz Bara, tako da ćemo naše aktivnosti prilagoditi tome kako bude stanje, ali nadam se da je bolje i da ćemo zbog slabijeg vetara danas moći da uradimo mnogo više nego juče - rekao je Bešović.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

On kaže da su iz direktorata bili aktivni i s vazduhoplovnim jedinicama, da je učestvovao avion za gašenje požara i helikopter koji je dislocirao vatrogasce na pozicije da bi se bolje mogli da dejstvuju, a bili su pozvani u pomoć i pripadnici Vojske Crne Gore.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Šumski požari zahvatili su danas delove Balkana, pri čemu su izgorele šume i kuće, a evakuisano je i jedno odmaralište u Albaniji, saopštile su lokalne vlasti. Požar je zahvatio borove koji okružuju hotelski kompleks u albanskom primorskom gradu Šenđin iz kojeg su vlasti evakuisale stanovnike, preneo je Rojters. U požaru u Severnoj Makedonij u blizini grčke granice izgorelo je pet kuća, a stanovništvo je evakuisano, rekli su lokalni zvaničnici. Stanovnici su rekli lokalnim medijima da su struja i telefonske usluge u prekidu.

I Bosna i Hercegovina borila se danas s nekoliko vatrenih stihija, preneo je RTRS. Požar koji je danas izbio oko 11 časova u industrijskoj zoni južno od Mostara trenutno je pod kontrolom, a vatra koja je buknula u selu Poljice kod Drvara sve je bliže kućama, rekla je načelnik opštine Dušica Runić. Meštani navode da plamen ide nekoliko metara u visinu, te da je sve puno dima. U Hrvatskoj je u požaru izgorelo oko 450 hektara borove šume oko Šibenika, saopštila je vatrogasna služba. Hrvatski vatrogasci se i dalje bore s vatrenom stihijom u blizini Skradina i Zadra, a sada je zbog požara kod Makarske zatvoren put zbog čega je saobraćaj preusmeren na zaobilazne pravce, objavio je Indeks.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading