U SREBRENICI POŽAR BUKTI, VATRENA STIHIJA GUTA SVE PRED SOBOM! Čeka se pomoć iz Srbije!

Autor:

Svet

04.09.2024

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasne ekipe od juče pokušavaju da ugase požar.

U SREBRENICI POŽAR BUKTI, VATRENA STIHIJA GUTA SVE PRED SOBOM! Čeka se pomoć iz Srbije!

Foto: Printscreen/Facebook/RTRS Vijesti

Rano jutros je uz pomoć helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske nastavljeno gašenje šumskog požara na lokalitetu Poljanci - Stari grad u srebreničkoj Mesnoj zajednici Luka.

Kako navode tamošnji mediji, direktor Nacionalnog parka ''Drina'', Radomir Pavlović je ranije za Srnu rekao da se očekuju i helikopteri pomoći iz Srbije.

On je istakao da je požar ugašen na jednom delu, ali se zadržao u kanjonu na nepristupačnom terenu i očekuje se da će uz pomoć helikoptera biti ugašen.

Takođe, Radomir Pavlović je naveo da je na području koje je obraslo autohtonom endemičnom vrstom Pančićeve omorike u sastavu Nacionalnog parka, sprečeno širenje požara.

 

 

Inače, juče ujutru je izbio požar u ovom delu i strahovalo se od ugrožavanja Pančićeve omorike.

Podsetimo, već dva dana požar bukti u okolini Aranđelovca, između Garaša i Darosave. Zahvaćeno je 50 hektara šume i niskog rastinja.

U borbi sa vatrenom stihijom od juče učestvuju i helikopteri Vojske i  MUP-a Srbije, koji kanistere sa vodom pune na Garaškom jezeru, kao i  vatrogasno-spasilačke jedinice na kvadovima, vatrogasci i iz drugih šumadijskih gradova, javna komunalna preduzeća i građani dobrovoljci.

- Trenutno je angažovano  više od 60 ljudi i 25 vatrogasnih vozila u gašenju požara. Očekujemo i danas nalete helikopterskih jedinica kako bi što pre sanirali posledice požara. Apelujemo na strpljenje i razumevanje građana, jer činimo sve što možemo u ovoj situaciji  - rekao je Bojan Radović, predsednik Opštine Aranđelovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading