300 METARA IH JE DELILO OD KUĆNOG PRAGA I SPASA! Pijani vozač pokosio roditelje sa decom! Majka na mestu MRTVA, šta je sa ostalima?

Autor:

Svet

04.09.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodici se život okrenuo za 180 stepeni, a vozač Bakić nalazi se u istražnom zatvoru

300 METARA IH JE DELILO OD KUĆNOG PRAGA I SPASA! Pijani vozač pokosio roditelje sa decom! Majka na mestu MRTVA, šta je sa ostalima?

Foto: Shutterstock

Prošle su dve i po nedelje od tragedije koja je celu Hrvatsku zavila u crno. Mladoj porodici s područja Križevaca u sekundi se sve promenilo.

Trebala je to da bude idealno veče, koncert, zabava i osmeh od uha do uha na dečjim licima i zaljubljenim roditeljima - mladoj Luciji (24) i Matiji (27).

I bilo je tako, sve do trenutka kada su hteli da pođu kući - jer deca su ipak mala i počela su da budu nervozna.

Foto: Društvene mreže

Lucija Mrnjavčić, mlada majka koja je poginula u nesreći

 

Osoblje kafića gde su parkirali auto zamolili su ako se mogu preparkirati, a oni su im kratko poručili neka pričekaju do tri ujutro.

Zbog dece nisu mogli da čekaju i krenuli su peške, a onda je usledio pakao.

Ivan Bakić iz Zadra je te noći seo pijan za volan, i s 1,75 promila alkohola u krvi naleteo na petočlanu porodicu.

Lucija je nosila ćerku L. (4) na ramenima, a njen suprug Matija ispred nje, gurao je kolica u kojima su bili tek jedanaest meseci stara beba M. i trogodišnji M.

Na telefonima su čak imali i upaljena svetla kako bi ih vozači u vozilima koja su išla iza njih ili im dolazila u susret - mogli videti, piše Danas.hr.

Samo 300 metara delilo ih je da stignu kući živi i zdravi.

Mlada majka poginula je na licu mesta, svi ostali završili su u bolnici od kojih dečačić (3) u najtežem stanju, ali beba je na svu sreću prošla praktično bez povreda.

Sada, nakon 18 dana, zdravstveno stanje je mnogo bolje i kod oca i kod dece, ali ono psihičko verovatno nikada neće moći biti kao što je nekada bilo.

Iz KBC-a Split potvrdili su kakvo je stanje dečaka:

- Dečak samostalno diše i nije životno ugrožen, ali stanje je i dalje ozbiljno - govori Kristina Bitanga, portparolka KBC-a Split.

Lekar koji je ceo slučaj pratio od samog početka, otkrio je šta je s ocem i ostalih dvoje dece.

Beba je puštena kući odmah nakon nekoliko dana i to nepovređena, a četvorogodišnjakinja je nakon sanacije teških povreda puštena kući na daljnje lečenje i praćenje u Zagrebu.

- Otac je imao inicijalne brze operacije i stabilizacije, a pre nekoliko dana je izvršen još jedan operacijski zahvat definitivnog zbrinjavanja preloma karlice. Sada je i on dobro i stabilno te uskoro ide na daljnje lečenje i rehabilitaciju - kaže Nediljko Jović, pomoćnik direktora za kvalitet Opšte bolnice Zadar.

Porodici se tako život okrenuo za 180 stepeni, a vozač Bakić nalazi se u istražnom zatvoru, preneo je Danas.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading