SKANDALOZAN ZAHTEV DOMOVINSKOG POKRETA! Krajnja desnica sada ŽELI OVO u hrvatskim školama!

Autor:

Svet

04.09.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodno im je veoma zasmetalo izvođenje pesme "Pljuni i zapevaj moja Jugoslavijo" tokom nedavnog koncerta Bijelog dugmeta u Splitu

SKANDALOZAN ZAHTEV DOMOVINSKOG POKRETA! Krajnja desnica sada ŽELI OVO u hrvatskim školama!

Foto: Tanjug

Desni konzervativni Domovinski pokret, koji je sa HDZ-om na vlasti u Hrvatskoj, želi da nastava u školama počinje sa hrvatskom himnom, pa su inicijattivu o tome uputili Ministarstvu nauke i obrazovanja kojim rukovodi ministar Radovan Fuhs, koji kaže da nema ništa protiv te inicijative, ali da u tom resoru imaju i veće probleme.  

Ideja o intoniranju himne na početku nastave stigla je iz Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije. Oni su ovu ideju promovisali prvo na Fejsbuku.  

- Mi imamo puno važnijih i bitnijih problema u obrazovnom sistemu. Meni je svejedno, ako neko želi, može, nema problema - rekao je ministar Fuhs, prenosi hrvatski portal 24 sata.

- Budući da se nalazimo na pragu početka nove školske godine pozivamo resorno Ministarstvo da izda preporuku direktorima škola da nastava započinje sa hrvatskom nacionalnom himnom kako bi se od najranijih dana mladima usađivao osećaj odgovornosti prema domovini i narodu. Baš kao što je to slučaj u bastionima demokratije kao što su Francuska i SAD - napisali su iz Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije.

U istoj objavi obračunavaju se sa opzicionim SDP-ovim Rankom Ostojićem, s kojim su se "zakačili" online oko izvođenja pesme "Pljuni i zapevaj moja Jugoslavijo" tokom nedavnog koncerta Bijelog dugmeta u Splitu.

Izvođenje pesme je pratila petokraka i jugoslovenska trobojka na videobimu, a Domovinski pokret insistira na zabrani i sankcionisanju simbola iz vremena bivše zajedničke države - SFRJ, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading