VELIKI POŽAR U NEKOLIKO SRPSKIH SELA! Kuće meštana u opasnosti, vatrogasci dežurali cele noći!

Autor:

Svet

04.09.2024

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci iz tri mesta učestvuju u akciji gašenja požara

VELIKI POŽAR U NEKOLIKO SRPSKIH SELA! Kuće meštana u opasnosti, vatrogasci dežurali cele noći!

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Na području nekoliko ljubinjskih sela, poput Veliša i Ravnicama, veliki požar preti da uništi stambene objekte.

Komandir ljubinjskih vatrogasaca, Srđan Milošević, istakao je da se vatrogasci iz Ljubinja, Berkovića i Stoca aktivno bore protiv vatrene stihije.

Tokom noći, vatrogasci su dežurali u blizini ugroženih kuća i duž puta Ljubinje - Stolac, pružajući neprekidnu zaštitu, preneo je portal ATVBL.

Složena situacija na terenu

Srđan Milošević je za Radio Republike Srpske izjavio da je situacija jutros nešto bolja u odnosu na juče, ali da se i dalje suočavaju sa izuzetno nepristupačnim terenom.

On je istakao da, ukoliko bude potrebno, na raspolaganju im je Helikopterski servis Republike Srpske, što ukazuje na ozbiljnost situacije i spremnost da se upotrebe svi raspoloživi resursi u borbi protiv požara.


Ovo nije prvi put da ljubinjska zajednica pokazuje solidarnost i odlučnost u suočavanju sa prirodnim katastrofama.

Lokalni vatrogasci su se pokazali kao prava podrška u očuvanju imovine i zaštiti života svojih sugrađana. Njihova hrabrost i predanost zaslužuju veliko poštovanje i priznanje.

Apel građanima

Apel građanima je da budu oprezni i da prate uputstva nadležnih službi kako bi se izbegle nepotrebne opasnosti. Takođe, važno je da zajednica pruži podršku vatrogascima i svima koji su angažovani na suzbijanju požara, jer samo uz međusobnu podršku možemo prevazići izazove sa kojima se suočavamo.

Veliki požar na području ljubinjskih sela zahteva hitnu reakciju i angažovanje svih raspoloživih resursa.

Solidarnost zajednice i hrabrost vatrogasaca su ključni faktori u borbi protiv vatrene stihije. Nadamo se da će situacija uskoro biti pod kontrolom i da će šteta biti minimalna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading