TURCI IPAK NE OSTAJU BEZ SVOG HEROJA?! Demiral NIJE kažnjen zbog ZABRANJENOG gesta?!

Autor:

Sport

05.07.2024

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njihov savez demantuje tvrdnje

TURCI IPAK NE OSTAJU BEZ SVOG HEROJA?! Demiral NIJE kažnjen zbog ZABRANJENOG gesta?!

Foto: Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

Turska fudbalska reprezentacija je iznenadila mnoge plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a glavni junak njihove pobede od 2:1 nad Austrijom bio je dvostruki strelac Merih Demiral. Međutim, slavlje nakon postignutih golova izazvalo je veliki skandal zbog gesta koji je izveo, a koji je zabranjen u nekim evropskim zemljama.

Demiral je tokom slavlja izveo gest koji se naziva vučji pozdrav, a koji je povezan s ekstremno desničarskom organizacijom u Turskoj poznatom kao "Sivi vukovi". Ovaj gest je zabranjen u Austriji i Francuskoj zbog veza s ekstremistima i paravojnom formacijom koja je optužena za razna ubistva. U Nemačkoj, domaćinu prvenstva, ovaj gest nije zabranjen, ali je UEFA odmah pokrenula istragu zbog ponašanja čoveka koji je od tada heroj nacije.

Republika

Foto: Profimedia

Merih Demiral

I sinoć je odjeknula vest da je slučaj gotov i da je dobio najbolji mogući epilog po Turke, to jest da Demiral neće moći da igra naredne dve utakmice na EVRO, ako do njih dođe.

Međutim, povodom tih tvrdnji se oglasio Fudbalski savez Turske, demantujući suspenziju svog štopera. 

- Novine Bild su, pozivajući se na izvor, izvestile da je Demiral kažnjen od UEFA na dve utakmice, ali objavljena vest ne odražava stvarnu situaciju. Imamo vremena da se branimo do sutra ujutro - navode iz Saveza.

I zaista, na sajtu UEFA stoji da je istraga i dalje u toku.

Podsetimo, nakon utakmice defanzivac je branio svoj gest, ističući da je želeo da iskaže ponos zbog svoje turske nacionalnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading