REPREZENTATIVCI FRANCUSKE LIKUJU ZBOG PORAZA DESNICE: "Živela različitost"

Autor:

Sport

08.07.2024

00:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žil Konde, igrač Barselone, zahvalio se narodu "što se mobilizovao i sprečio najgori scenario"

REPREZENTATIVCI FRANCUSKE LIKUJU ZBOG PORAZA DESNICE: "Živela različitost"

Foto: Tanjug/AP

Tokom Evropskog prvenstva u fudbalu francuska reprezentacija je bila zauzeta i parlamentarnim izborima kod kuće. Nakon što je Nacionalno okupljanje dobilo snagu posle pobede u prvom krugu, mnogi fudbaleri su javno izrazili zabrinutost, a kapiten Kilijan Mbape je čak pozvao navijače da glasaju.

Prema prvim projekcijama drugog kruga izbora, "među reprezentativcima Francuske sada vlada olakšanje", piše Süddeutsche Zeitung.

 

 

Žil Konde, igrač Barselone, zahvalio se narodu "što se mobilizovao i sprečio najgori scenario".

Centralni defanzivac Oreljen Čumeni opisao je rezulatte kao "pobedu naroda", a napadač Omarkus tsman Dembele je na Instagramu objavio selfi sa ogromnim osmehom, dok je napadač Markus Tiram se na istoj platformi zahvalio biračima "koji su se pojavili pred opasnošću koja se nadvila nad našom lepom zemljom", dodajući: "Živela različitost, živela Republika, živela Francuska. Borba se nastavlja."

Podsetimo, večeras je došlo do sukoba policije i oko 500 krajnjih levičara u Parizu, nakon što levičarski Novi narodni front vodi na parlamentarnim izborima u Francuskoj.

Prema policijskom izvoru za "Figaro", zabeležene su detonacije improvizovanih eksploziva, ali nije bilo povređenih.

U Marseju, demonstranti na protestu protiv krajnje desničarskog Nacionalnog okupljanja uzvikuju ''Svi mrze (Žordana) Bardelu''.

Uprkos zabrani demonstracija, u Reneu se održava protest, gde okupljeni nose ''antifašističke transparente''.

Nakon naređenja snaga bezbednosti da se raziđu, demonstranti su uzvikivali ''Svi mrze policiju'', što je dovelo do napetosti, kako navodi "Figaro".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading