DAŠ GOL ZA POBEDU, POSTANEŠ HEROJ NACIJE, A ONDA IZBACIŠ SAM SEBE SA PRVENSTVA: Da li je moguće da igrači na EVRO OVO RADE?

Autor:

Sport

03.07.2024

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica fudbalera pod istragom.

DAŠ GOL ZA POBEDU, POSTANEŠ HEROJ NACIJE, A ONDA IZBACIŠ SAM SEBE SA PRVENSTVA: Da li je moguće da igrači na EVRO OVO RADE?

Foto: Profimedia

Turska fudbalska reprezentacija je iznenadila mnoge plasmanom u četvrtfinale Evropskog prvenstva, a glavni junak njihove pobede od 2:1 nad Austrijom bio je dvostruki strelac Merih Demiral. Međutim, slavlje nakon postignutih golova izazvalo je veliki skandal zbog gesta koji je izveo, a koji je zabranjen u nekim evropskim zemljama.


Demiral je tokom slavlja izveo gest koji se naziva vučji pozdrav, a koji je povezan s ekstremno desničarskom organizacijom u Turskoj poznatom kao "Sivi vukovi". Ovaj gest je zabranjen u Austriji i Francuskoj zbog veza s ekstremistima i paravojnom formacijom koja je optužena za razna ubistva. U Nemačkoj, domaćinu prvenstva, ovaj gest nije zabranjen, ali je UEFA odmah pokrenula istragu zbog ponašanja čoveka koji je od sinoć heroj nacije.

Nakon utakmice defanzivac je branio svoj gest, ističući da je želeo da iskaže ponos zbog svoje turske nacionalnosti.

- Razmišljao sam da moja proslava bude nešto posebno, nešto što ima veze sa mojim turskim identitetom. Neverovatno sam ponosan što sam Turčin, taj ponos sam i osetio vrlo snažno posle postizanja golova. Hteo sam to da iskažem, a i veoma sam srećan što sam to učinio. Naši navijači su ponosni na nas. Video sam da isto to gestikuliraju na tribinama, pa sam zato još više i ja hteo da to uradim. Veoma sam srećan - rekao je Demiral.

A on nije jedini koji je pred kaznom, pošto je disciplinska komisija UEFA pokrenula istragu i protiv Džuda Belingema zbog gesta koji je napravio nakon izjednačujućeg gola protiv Slovačke u osmini finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj. On je protiv Slovačke, taman kada je sve izgledalo gotovo, u bukvalno poslednjim trenucima meča "makazicama" u nadoknadi vremena odveo meč u produžetke, pa se posle izjednačujućeg pogotka hvatao za međunožje i tako gestikulirao ka klupi protivnika - potpuno neprimereno za nekoga ko važi za "jednog od najboljih fudbalera sveta". Posle se "prao" kako je to bilo upućeno drugarima sa tribina, ali samo ostaje pitanje - zašto igrači ovo sebi rade i rizikuju da "popiju" suspenziju, a bukvalno su heroji nacije?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading