TUGA NA VIMBLDONU! Preminuo legendarni ŠAMPION!

Autor:

Sport

07.07.2024

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osvojio je čak 15 Grend slem titula.

TUGA NA VIMBLDONU! Preminuo legendarni ŠAMPION!

Foto: www.profimedia.rs

Bivši američki teniser Vik Sejšas preminuo je u 101. godini, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svetu "belog sporta".

Sa 15 Grend slem titula, od kojih su dve u singlu (Vimbldon 1953. i US Open godinu dana kasnije), pet u dublu, i osam u miks-dublu, Sejšas je definitivno obeležio svet tenisa svojom izuzetnom karijerom.

Sejšas je svoju tenisku karijeru započeo kao mladi talentovani igrač, ali nije mogao ni da nasluti koliki će uspeh postići. Njegov izuzetni talenat i predan rad doveli su ga do toga da postane najbolji igrač sveta 1953. godine, i da osvoji ukupno 49 titula tokom svoje karijere.

 

 

Pored svojih Grend slem trofeja, Sejšas je takođe bio ključni igrač u reprezentaciji SAD koja je osvojila Dejvis kup 1954. godine. Njegova posvećenost tenisu i izuzetne veštine dovele su ga do toga da bude priznat i poštovan širom sveta.

Ono što čini Sejšasa još fascinantnijim jeste činjenica da je proveo tri godine u vojsci tokom Drugog svetskog rata, gde je bio pilot. Nakon vojne službe, vratio se tenisu i nastavio da niže uspehe, pokazujući izuzetnu snagu karaktera i volje.

Sejšas je svojim dostignućima zaslužio mesto u Kući slavnih tenisa 1971. godine, gde će njegovo ime zauvek biti urezano kao deo teniske istorije.

Vik će ostati upamćen kao jedan od najvećih teniskih ikona svih vremena, čija je strast prema "belom sportu" i neumorni rad inspirisao generacije i generacije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading