BELINGEM SE HVATAO ZA MEĐUNOŽJE, A UEFA GA POMILOVALA: Sramna odluka UEFA favorizuje Engleze

Autor:

Sport

04.07.2024

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga bila samo farsa, ali neće proći potpuno nekažnjeno.

BELINGEM SE HVATAO ZA MEĐUNOŽJE, A UEFA GA POMILOVALA: Sramna odluka UEFA favorizuje Engleze

Foto: www.profimedia.rs

Disciplinska komisija UEFA donela je odluku da ne suspenduje engleskog fudbalera Džuda Belingema zbog nepristojnog gestikuliranja na meču protiv Slovačke na EVRO 2024. Umesto toga, Belingem će biti kažnjen novčano, pri čemu nemački Bild navodi da će kazna biti petocifrena. Ova odluka znači da će Belingem biti dostupan selektoru Geretu Sautgejtu za četvrtfinalni meč protiv reprezentacije Švajcarske na Evropskom prvenstvu.

Podsetimo, Belingem se našao pod istragom zbog gesta koji je napravio nakon izjednačujućeg gola protiv Slovačke u osmini finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj. On se tada uhvatio za međunožje, a UEFA je poručila da je Džudov gest potencijalno kršio osnovna pravila pristojnog ponašanja i da bi, ukoliko bude proglašen krivim, mogao biti kažnjen suspenzijom, novčanom kaznom ili čak i jednim i drugim.

Odluka da se ne suspenduje Džud Belingem znači da će engleski tim zadržati jednog od svojih najboljih fudbalera za ključni meč protiv Švajcarske. Belingem je bio važan igrač za Englesku tokom turnira i njegovo prisustvo na terenu moglo bi imati značajan uticaj na ishod utakmice. Samo novčana kazna je izazvala kontroverze u fudbalskoj javnosti. Dok jedni podržavaju odluku da se ne suspenduje jedan od ključnih igrača, drugi smatraju da bi takvo ponašanje trebalo da bude strože kažnjeno kako bi se poslao jasan signal o neprihvatljivosti takvih postupaka na terenu.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading