ĐOKOVIĆ JE USPEO DA OSTVARI I OVO DOSTIGNUĆE: Ljubilarni 1000. PUT na Vimbldonu je uradio OVO

Autor:

Sport

06.07.2024

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji ikada - bez sumnje.

ĐOKOVIĆ JE USPEO DA OSTVARI I OVO DOSTIGNUĆE: Ljubilarni 1000. PUT na Vimbldonu je uradio OVO

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, postigao je neverovatno dostignuće na Vimbldonu, servirajući svoj 1.000. as u karijeri tokom meča sa Aleksejom Popirinom. Ovaj podatak je objavljen tokom samog meča, što je samo još jednom prikazalo kakvu karijeru je ostvario najbolji teniser ikada.

Novak je postao tek šesti igrač u istoriji koji je uspeo da dođe do ovako impresivnog broja asova na Vimbldonu. Ovo dostignuće postavlja ga među legendarna imena teniskog sveta, a nije istaknuto ko su ostali igrači koji su postigli ovakav rekord. Nema sumnje da je među njima osmostruki šampion Rodžer Federer, kao i serveri poput Džona Iznera, Iva Karlovića i Endija Rodika.

 

Trenutno je 1:1 u setovima između Noleta i Popirina.

Podsetimo, što se tiče Novakovog protivnika, reč je o 47. igraču na ATP listi, koji je samim plasmanom u treće kolo ostvario najveći uspeh na Vimbldonu. Renking karijere Popirina bila je 38. pozicija na svetu, koju je zauzimao 26. februara ove godine.

Inače, u dosadašnjim karijerama, Nole i Aleksej su samo dva puta odmerili snage, jednom prošle sezone, a drugi put početkom 2024.

Oba meča su, naravno, pripala Đokoviću, koji je slavio u drugom kolu ovogodišnjeg Australijan opena rezultatom 3:1 (6:3, 4:6, 7:6 (4), 6:3), dok su se pre toga sastali na Olimpijskim igrama u Tokiju 2019, uz rutinsko slavlje Novaka od 2:0 (6:4, 6:2).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading