PROŠLOSEZONSKI PROPUSTI SE MORAJU ISPRAVITI: Jokić dobio brutalnog saigrača! "Balkanska veza" vraća titulu u Denver!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.07.2024

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre jedne decenije je harao jadranskim i evropskim parketima, a nakon osam godina učešća u najjačoj ligi na svetu, predstavljaće jednu od uzdanica Denvera u pokušaku da ekipa vrati trofej u svoj grad.

PROŠLOSEZONSKI PROPUSTI SE MORAJU ISPRAVITI: Jokić dobio brutalnog saigrača! "Balkanska veza" vraća titulu u Denver!

Foto: Tanjug/AP

Sportska javnost jeste okrenuta predstojećim Olimpijskim igrama na kojima će jedan od najinteresantnijih turnira biti odigran u igri pod obručima, ali širom sveta veliku pažnju privlači i letnja košarkaška transfer pijaca.

Košarkaši Denvera nisu uspeli u prethodnoj sezoni da odbrane NBA prsten, ali se svi u redovima kluba iz Teksasa ozbiljno pripremaju za takmiačrsku godinu u kojoj će pokuđati da se vrate na tron.

Reprezentativac Hrvatske, Dario Šarić, postigao je dogovor sa Denver Nagetsima o dvogodišnjem ugovoru vrednom 10,6 miliona dolara. Ova vest potvrđena je od strane NBA insajdera Adrijana Vojnarovskog, što predstavlja značajan transfer za ovaj tim. Nakon što prošle sezone nije imao zapaženu ulogu u Golden Stejtu, očekuje se da će Šarić biti veliko pojačanje za Denver Nagetse.

Foto: Tanjug/AP

Ubuduće zajdno kreću u pohod na vrh NBA lige

 

Dario Šarić je tokom svoje NBA karijere nastupao za nekoliko timova pre nego što je stigao u Denver. Nakon dolaska iz Efesa u Filadelfiju 2016. godine, Šarić je igrao za Minesotu, Finiks i Oklahomu pre nego što je krajem prošle sezone prešao u Golden Stejt. Sa Finiksom je 2021. godine stigao do finala, ali je na početku sledeće sezone zbog povrede propustio kompletnu takmičarsku godinu. Sada, kao slobodan igrač, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Denverom, zarađujući dvostruko više nego prethodne sezone.

Očekuje se da će Šarić predstavljati značajno pojačanje za Denver Nagetse i biti od pomoći Nikoli Jokiću pod košem. Trenutno, Šarić sa reprezentacijom Hrvatske učestvuje na kvalifikacionom olimpijskom turniru, gde je stigao do finala i gde će se suočiti sa Grčkom. Sa dolaskom u Denver, Šarić će postati član šestog NBA kluba tokom svoje karijere.

Očekuje se da će Šarićev dolazak u Denver Nagetse uneti novu dinamiku u tim i pružiti mogućnost za postizanje značajnih sportskih uspeha.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading