KURTIJEVA KVAZIDRŽAVA PUCA PO ŠAVOVIMA! Aljbin pokušava da HITNO MOBILIŠE VOJSKU, panikom prikriva POLITIČKE NEUSPEHE

Autor:

Vesti

07.07.2024

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan u nizu suludih poteza lažnog premijera.

KURTIJEVA KVAZIDRŽAVA PUCA PO ŠAVOVIMA! Aljbin pokušava da HITNO MOBILIŠE VOJSKU, panikom prikriva POLITIČKE NEUSPEHE

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Portparol Socijaldemokratske partije Kosova Bard Ahmeti prokomentarisao je izjave Aljbina Kurtija i ostalih "zvaničnika" o potencijalnim napadima iz Srbije i ukazao da oni takvim tvrdnjama pokušavaju da zaplaše i mobilišu građane, ali i da preusmere pažnju sa neuspeha aktuelne tzv. Vlade Kosova, uključujući i prihvatanje obaveze formiranja ZSO.

"Funkcija ovakvih izjava vlade, a odnedavno i Konjufce, je dvostruka: sa jedne strane, izazivanje panike je prilika za mobilizaciju, odnosno poruka, 'preti nam opasnost spolja i moramo biti spremni da suočiti se s tim', a s druge strane, da se bilo kakve suštinske rasprave o promašajima ove vlasti u gotovo svim društvenim oblastima ne dovode u pitanje", rekao je Ahmeti za Gazetu Blic.

Ahmeti primećuje da tzv. Vlada Kosova nije uspela da integriše sever i Srbe u tom delu te da je prihvaćen "najštetniji i najopasniji" sporazum do sada - onaj koji podrazumeva formiranje ZSO, što zapravo i jeste bio od samog početka pregovora uslov Srbije.

"Kad god se govori o opasnosti, a u međuvremenu se ta opasnost ne dogodi, gubimo priliku da se bavimo pitanjima koja nas se tiču. U ovom slučaju, ova vlada je totalno podbacila u integraciji severa i tamošnjih Srba i prihvatila je do sada najštetniji i najopasniji politički sporazum, Zajednicu, koja je već postala obaveza u svakom međunarodnom forumu", ukazao je on.

Ponavlja da su izjave vlade zlonamerne i imaju za cilj da skrenu pažnju sa unutrašnjih problema tzv. Kosova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading