HAOS U NEMAČKOJ I HOLANDIJI! Turski navijači pravili LOM - Policija morala da upotrebi SILU! (VIDEO)

Autor:

Sport

07.07.2024

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neredi nakon četvrtfinalnog meča na EVRO 2024.

HAOS U NEMAČKOJ I HOLANDIJI! Turski navijači pravili LOM - Policija morala da upotrebi SILU! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Nakon dramatične utakmice četvrtfinala Evropskog prvenstva između reprezentacija Turske i Holandije, navijači su se sukobili na ulicama Nemačke, ali i Holandije. "Lale" su obezbedile plasman u polufinale nakon preokreta u drugom poluvremenu, postigavši dva pogotka u kratkom roku za konačnih 2:1.

Turski navijači su razočarano napustili stadion u Berlinu, a nakon utakmice došlo je do sukoba sa Holanđanima na ulicama glavnog grada Nemačke. Situacija je postala ozbiljnija i u Holandiji, posebno u Ajndhovenu, gde su se navijači dve reprezentacije fizički sukobili, koristeći čak i stolice kao oružje. Snimci njihove tuče pojavili su se na društvenim mrežama, a policija i vojna policija su morali da intervenišu, primoravajući demonstrante da se raziđu.

 

 


Prema izveštaju holandskog portala "omroepwest.nl", policija za razbijanje demonstracija i Kraljevska vojna policija su morali da intervenišu u Hagu kako bi smirili situaciju. Nakon upozorenja policajca da će biti upotrebljena sila, situacija je postala napeta, ali se posle ponoći mir polako povratio u Hag.

 

 

 

 


Ovi incidenti su uzdrmali sportsku javnost i ukazuju na problem navijačkog nasilja koji može da prati velika sportska takmičenja. S obzirom na ozbiljnost situacije, nadležni organi će sigurno preduzeti mere kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading