PONOĆNO OBRAĆANJE ĐOKOVIĆA: Nakon još jednog vimbldonskog trijumfa, Novak je imao šta da poruči!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

07.07.2024

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se njegov pohod ka osmom trofeju.

PONOĆNO OBRAĆANJE ĐOKOVIĆA: Nakon još jednog vimbldonskog trijumfa, Novak je imao šta da poruči!

Foto: Instagram.com/djokernole

Teže nego što se očekivalo izašao je Novak Đoković na kraj sa Aleksejem Popirinom, koji je pošteno namučio sedmostrukog šampiona trećeg Grend slema u sezoni, na putu ka četvrtom kolu takmičenja u Londonu.

Najbolji teniser u istoriji belog sporta morao je prilično da se pomuči kako bi stigao do trijumfa, a pobeda je ostvarena nakon četiri odigrana seta rezultatom 3:1 ((4:6, 6:3, 6:4, 7:6).

Nakon obezbeđenog plasmana u četvrto kolo ovogodišnjeg Vimbldona, Novak Đoković se obratio pratiocima na društvenoj mreži Instagram, već tradicionalnim ponoćnim postom u kojem je napisao:

- Blagoslovena. Krećemo u drugu nedelju. Idemo!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Kada je reč o odigranom duelu protiv Australijanca, da podsetimo...

Rivali su sjajnim servisima otvorili duel. Niko nije imao prednost do osmog gema. Čekao je Popirin šansu I dočekao je kod rezultata 3:3, kada je iznenadio Novaka Đokovića, brejknuo ga i poveo sa 4:3, a onda sačuvao kapital i šokantno poveo u setovima rezultatom 4:6.

To je razljutilo Novaka, koji se odlučio da pojača ritam u drugom setu i to mu se isplatilo već u četvrtom gemu, kada je “slomio” Popirina, odnosno, poveo sa 3:1. Bio je to ključni detalj, pošto je Đoković odbranio prednost do kraja ovog perioda i ekspresno izjednačio rezultat u setovima na 1:1, trijumfom od 6:3.

Već na startu trećeg seta, srpski as je oduzeo servis protivniku, što mu je omogućilo da nastavak ovog dela igre iskoristi za “prevaspitavanje” Popirina i pokaže gde mu je mesto u duelu sa rekorderom po broju Grend slem titula (24). Držao se Aleksej koliko je god mogao, međutim, Novakov karatker i mentalna stabilnost došli su do izražaja, pa se posle trećeg perioda rezultat preokrenuo u njegovu korist – 2:1 (6:4).

Taj-brejk je odlučivao pobednika četvrtog seta, u kome je Novak pokazao više snage i prošao u osminu finala!

Već je pozat i naredni protivnik najboljeg tenisera u istoriji ovog sporta. On će se u borbi za četvrtfinale Vimbldona sastati sa Holgerom Runeom iz Danske, koji je posle maratona eliminisao Kventina Hejlisa iz Francuske rezultatom 3:2.

Sva dešavanja sa ovogodišnjeg Vimbldona možete pratiti na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading