KIKS SLOVENACA PRED ODLAZAK NA EVRO! Bugari SAPLELI i "zmajčeke"!

Autor:

Sport

08.06.2024

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije zakazale u generalnoj proveri pred EVRO.

KIKS SLOVENACA PRED ODLAZAK NA EVRO! Bugari SAPLELI i "zmajčeke"!

Foto: nzl.sl

Poslednji prijateljski susret fudbalske reprezentacije Slovenije pred Evropsko prvenstvo završen je nerešenim rezultatom 1:1 (1:1) protiv selekcije Bugarske.

Utakmica je počela vrlo uzbuđujuće, sa brzim golovima oba tima. Selektor Matjaž Kek je iskoristio priliku da testira svoje najpouzdanije igrače pred šampionat Starog kontinenta, koji se ovog leta održava u Nemačkoj.

Već u četvrtom minutu, Kiril Despotov je doveo Bugarsku u vođstvo iz jedanaesterca, nakon nesmotrenog faula igrača Slovenije u šesnaestercu. Međutim, "zmajčeki" nisu dugo čekali na izjednačenje, jer je samo 10 minuta kasnije Andrej Šporar postigao gol posle izvedenog kornera. Do kraja poluvremena, obe ekipe su pokušavale, ali nije bilo konkretnijih prilika na obe strane.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kiril Despodov je bio strelac za Bugare

Početak drugog dela utakmice obeležen je opreznom igrom oba tima. Nije bilo značajnijih prilika za pogodak sve do 63. minuta kada je Kiril Despotov imao sjajnu priliku, ali mu je Jan Oblak sjajno odbranio šut. Nakon toga, nije bilo značajnijih prilika na obe strane, iako je utakmica bila obeležena gotovo trideset prekršaja.

Podsetimo, u meču pre ovog, slovenačka selekcija pobedila je na Stožicama reprezentaciju Jermenije 2:1, golovima Jana Mlakara i Josipa Iličića.

Slovenija će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi C zajedno sa Engleskom, Danskom i reprezentacijom Srbije. Meč između "zmajčeka" i Piksijevih "orlova" zakazan je za 21. jun od 15 časova na Alijanc areni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading