OVO JE NOVAKOVA TAJNA: Evo kako se Đoković ekspresno vratio na teren nakon operacije kolena!

Autor:

Sport

02.07.2024

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole je nezaustavljiv.

OVO JE NOVAKOVA TAJNA: Evo kako se Đoković ekspresno vratio na teren nakon operacije kolena!

Foto: Instagram.com/ djokernole

Novak Đoković je pre nepune četiri nedelje operisao koleno i danas igra meč na Vimbldonu. Mnogi se pitaju kako je moguće da se tako brzo oporavio, a odgovor je otkrio japanskoj teniserki Naomi Osaka.

Trećeg juna 2024. Đoković je igrao meč osmine finala Rolan Garosa protiv Fransiska Serundola i iako je uspeo da pobedi posle četiri sata i 39 minuta velike borbe, doživeo je tešku povredu kolena.

Dan kasnije, Đoković se povukao sa turnira i petog juna je operisao meniskus desnog kolena u Parizu. Iako nije prošlo ni punih mesec dana otkako je ta intervencija izvršena, već trči, vežba, i, što je potpuno fascinantno, igra tenis.

Naomi Osaka je rešila da upita Novaka Đokovića kako da "klizi" po travi kao najveći asovi. Đoković joj je savetovao da prevaziđe strah od povrede.

- Probala sam da "klizam" na travi. Pitala sam Novaka kako on to radi. Mislim, probala sam nekoliko puta, ali je bilo zaista zastrašujuće. Mislim da ću morati da sačekam da trava malo promeni boju - pričala je Osaka i nastavila:

Foto: Tanjug/AP

Naomi Osaka

- Međutim, on mi je rekao da koliko god puta da je pao dok je to pokušavao, on bi se pridizao i nastavljao da to radi. Rekao mi je da moram da prevaziđem strah od toga da ću se povrediti, da je to to ključno - istakla je Osaka, koja je kao 113. na svetu dobila specijalnu pozivnicu organizatora Vimbldona za učešće na ovogodišnjem turniru - navela je Osaka.

Novakov neverovatan povratak na teren nakon operacije kolena pokazuje njegovu izuzetnu mentalnu snagu i odlučnost da se suoči sa izazovima. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem iščekuju njegov nastup na Vimbldonu, gde će se boriti sa svojim strahom od povrede i sa protivnicima koji drže reket u ruci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading