RUMUNI SU PRAVA BRAĆA! Navijači iz susedstva GRME: KOSOVO JE SRCE SRBIJE! Podržavaju nas GDE GOD STIGNU! (FOTO)

Autor:

Sport

02.07.2024

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravi prijatelji!

RUMUNI SU PRAVA BRAĆA! Navijači iz susedstva GRME: KOSOVO JE SRCE SRBIJE! Podržavaju nas GDE GOD STIGNU! (FOTO)

Foto: Printksrin

Fudbaleri Rumunije od 18.00 igraju protiv Holandije u osmini finala EP, a naši istočni susedi i njihovi navijači uvek su podržavali Srbiju i njenu borbu za Kosovo i Metohinju.

Poznato je da Rumuni ne priznaju nezavisnost lažne države, a pristalice reprezentacije i tamošnjih klubova ne libe se da to javno istaknu. Naročito kada je reč o fudbalskim utakmicama.

U meču u Bukureštu 2018. godine svih 50.000 navijača skandiralo je Kosovu, što je naišlo na oduševljenje srpske javnosti. Pevali su isto i u Prištini, dok su na uzvratnom meču protiv okupatora iz južne pokrajine na svom terenu istakli transparent "Kosovo je Srbija". Na meču kvalifikacija odigranom prošle godine stajalo je i „Besarabija je Rumunija“, a zbog toga je Savez kažnjen od strane UEFA.

- Za našu grupu, doslednost je jedna od osnovnih vrednosti i od nje nikada ne odstupamo. Kao i tokom oba susreta sa Srbijom, 2018. godine, ali i prilikom odlaska u Prištinu nedavno, bez obzira na rizike, izneli smo bez cenzure i otvoreno mišljenje o dve pokrajine odvojene od matične zemlje intervencijama spoljnih agresora! Osećamo obavezu da to učinimo i to je naš način da se setimo istorijske istine koja je toliko važna za svest i teritorijalni integritet svake države. Svedoci smo agresivne cenzure i prekrajanja istorije Rumunije i Srbije, kao i pokušaja da se većini ljudi ispere mozak, dok su pokrajine otete i ukradene od matične zemlje - poručili su rumunski navijači.

Prethodno su oni imali poruku na velikom transparentu koji su okačili u Beogradu. 

- Izmišljenje države, to je lažni fudbal za nas, oni nama ne znače ništa - pisalo je na transparentu rumunskih navijača koji su podigli u ispred Hrama Svetog Save.

Foto: instagram

Navijači Rumunije

Bratski odnosi dva susedna naroda nastavljeni su i na aktuelnom EVRO2024. Nekoliko rumunskih navijača uoči meča Srbije sa Danskom došlo je među Srbe na jednom trgu i svi zajedno su klicali Kosmetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading