SAZNAJEMO! NIŠTA OD NOVE TITULE ZA ZVEZDU: Umesto u borbu na parketu crveno-beli idu u Rusiju!

Autor:

Sport

02.07.2024

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Janisa Sferopulosa, po svemu sudeći, neće moći da se bore za četvrti pehar u sezoni, ali ne svojom krivicom.

SAZNAJEMO! NIŠTA OD NOVE TITULE ZA ZVEZDU: Umesto u borbu na parketu crveno-beli idu u Rusiju!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su triplu krunu minule sezone, ali četvrti pehar po svemu sudeći neće moći da podignu! Prema saznanjima Republike, borba za trofej u ABA Superkupu izgledno se uopšte neće ni održati jer je nastao problem oko organizacije.

Naime, prema informacijama do kojih je došao naš portal, ideja na Jadranu je bila da domaćin završnog turnira bude Mornar iz Bara, ali je zapelo organizacije i sada je sudbina celog turnira dovedena u pitanje. Sva je prilika da nijedna druga ekipa ne želi da ga organizuje, pa će i takmičenje u kojem trofej brani Studentski centar biti bez izdanja za sezonu 2023/24.

Imajući ovo u vidu, košarkaši Crvene zvezde će, prema saznanjima Republike, u predviđenom terminu za ABA Superkup, otputovati u Rusiju i biti učesnici veoma jakog turnira sa ekipama iz bratske zemlje. Biće to prilika da se odmere snage sa starim poznanicima, mada spisak učesnika još nije konačan, kao što ni odlazak Zvezde u Rusiju još uvek nije "sveto slovo". U svakom slučaju, ideja trenera Sferopulosa je da do puta za Rusiju ima što više igrača na raspolaganju, te da turnir posluži za uigravanje starosedelaca i pojačanja.

Republika

Foto: Starsport

Kamenjaš nadigrao Smailagića u finalu 2023.

Što se ABA Superkupa tiče, on će morati da sačeka neka bolja vremena. Podsetimo, to takmičenje na Jadranu osnovano je 2017. kada je Cedevita pobedila Budućnost u finalu. Sledeće godine je Zvezda bila bolja od Podgoričana, a 2019. Partizan od Cedevite. Zatim se ABA Superkup nije održavao od 2020. do 2022. zbog pandemije korone. Prošle sezone trofej je iznenađujuće otišao u ruke igrača Studentskog centra, koji su u finalu savladali Partizan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading