PIKSI STEGAO FOTELJU, KO DA JE ROĐEN U NJOJ: Samo jedan selektor Srbije je PODNEO OSTAVKU, nećete verovati ko!

Autor:

Sport

02.07.2024

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svima je motiv za ostanak očigledno bio isti.

PIKSI STEGAO FOTELJU, KO DA JE ROĐEN U NJOJ: Samo jedan selektor Srbije je PODNEO OSTAVKU, nećete verovati ko!

Foto: Profimedia

Dragan Stojković Piksi kao da se srodio s foteljom, tačnije klupom Srbije, pa ne želi da ode s mesta selektora. Jesu se "orlovi" plasirali na dva velika takmičenja u nizu sa Stojkovićem kao selektorom, što je pre njega poslednjem pošlo za rukom legendarnom Ivici Osimu, ali Svetsko prvenstvo u Kataru i EVRO 2024 u Nemačkoj bez pobede i eliminacija u grupnoj fazi su sasvim dovoljan razlog da se podnese ostavka. Međutim, Piksi to odbija i čeka da bude smenjen, a razlog je verovatno finansijski.

Baš kao što je to bio slučaj i sa njegovim prethodnicima, od Radomira Antića, koji je smenjen na pravdi boga, pa do danas. Naime, samo jedan selektor Srbije je samovoljno otišao sa klupe podnevši ostavku, dok su svi ostali bili na njoj do poslednjeg trenutka držeći se čvrsto i ne puštajući je. Do poslednjeg trenutka i poslednjeg evra. Naime, svima je motiv bio više nego jasan, da ostanu tu što duže, pradvajući se da njihovi rezultati nisu neuspeh, naprotiv, da su oni dali sve od sebe i ušli u istoriju, samo što je nekim čudom nacija uvek ostajala razočarana.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Srbije

Vladimir Petrović Pižon je otišao na jesen 2011. posle "sporazumnog raskida ugovora jer fudbal koji je on gurao nije ličio ni na šta, pa se Srbija nije ni kvalifikovala na Evropsko prvenstvo 2012. Siniša Mihajlović doneo je puno toga dobrog u tim Srbije, ali sa njim Srbija nije uspela da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. Iako je uspeo da disciplinuje igrače i pokaže autoritet, glavni rezultat je izmakao i Mihajlović je smenjen u novembru 2013. Nasledio ga je vršilac dužnosti Ljubinko Drulović, koji nije uspeo da za četiri meča impresionira tadašnje čelnike FSS. 

Nasledio ga je Dik Advokat, ispostaviće se kao još jedno kratkoročno rešenje, bez mnogo uspeha. Međutim, ono što se razlikovalo od svih drugih naših selektora je to što je Holanđanin sam spakova kofere i još uvek je jedini naš selektor koji je podneo ostavku.

Republika

Foto: Starsport

Jedini otišao sam: Dik Advokat

- Znao sam da više nema smisla da ostanem. Odlučio sam da ne tražim nikakvu novčanu naknadu za prevremeni raskid ugovora. Za mene je to bio logičan potez, a takođe je u interesu srpskog fudbala. Njima je moja odluka bila potpuno neverovatna, nisu je očekivali  rekao je tada Advokat.

Umesto njega je selektor opet postao Radovan Ćurčić, ali Srbija nije uspela da ostvari bolje rezultate, pa kada nismo otišli na EVRO 2016 on je smenjen posle dve godine.

Republika

Foto: Starsport

Radovan Ćurčić

Nasledio ga je Slavoljub Muslin kao neko ko je Srbiju uspeo da konačno odvede na Svetsko prvenstvo u Rusiji. Uprkos ovom uspehu, očigledno je da u reprezentaciji nešto nije štimalo. Dobio je otkaz, a posle je rekao da nije želeo da bilo kome čini ustupke. Umesto njega je došao Mladen Krstajić, do tada pomoćnik selektora i neko sa znatno manje iskustva. Srbija se nije dobro pokazala na Mundijalu, ali je Krstajić ostao još neko vreme, pre nego što je bio smenjen.

Republika

Foto: Starsport

Nisu hteli da odu: Krstajić i Muslin

Ljubiša Tumbaković vodio je Srbiju 14 utakmica, ali je uprkos solidnim rezultatima smenjen jer se nismo plasirali na EVRO 2020.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading