KALIGULIN ŽIVOT U IZOPAČENOSTI: Opštio sa rođenim sestrama, postao simbol nehumanosti i zla

Autor:

Razonoda

30.05.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Period ekstremne okrutnosti i moralnog posrnuća

KALIGULIN ŽIVOT U IZOPAČENOSTI: Opštio sa rođenim sestrama, postao simbol nehumanosti i zla

Foto: Wikipedia

Kaligula

Kaligula, poznat i kao Gaj Julije Cezar Avgust Germanikus, bio je rimski car čije ime je postalo sinonim za okrutnost i izopačenost. Njegovo detinjstvo je obeleženo strahotama - gubitkom porodice kroz otrove, samoubistva i glad, sve usled političkih spletki u Rimu.

Sa samo 18 godina, poslat je da živi sa svojim ujakom, carom Tiberijem, na Kapriju, gde je bio svedok njegovih bolesnih sklonosti i okrutnosti.

Nakon Tiberijeve smrti, Kaligula je preuzeo presto, ali ubrzo je teško oboleo. Nakon oporavka, njegova suština se dramatično promenila. Postao je simbol nehumanosti i zla, uživajući u incestu, okrutnosti i neograničenoj moći. Zlostavljao je svoje sestre, organizovao javne orgije sa njima i svojom ženom, često je bio opsednut sestrom Drusilom, koju je oduzeo njenom mužu i predstavljao je kao svoju ženu.

Foto: www.profimedia.rs

Rimsko carstvo

Kaligula je često zloupotrebljavao svoju moć nad rimskim senatorima i patricijima. Organizovao je bankete na kojima je naterao žene senatora da paradiraju pred njim, birajući one koje su mu se dopale za svoje seksualne avanture. Nakon toga, davao je njihovim muževima detaljne informacije o njihovom ponašanju.

Pored heteroseksualnih ekscesa, Kaligula je bio poznat po svojim homoseksualnim aferama, uživajući u moći koju je imao nad životima i telima drugih. Njegova omiljena izreka bila je da bi, dok ljubi vrat svog ljubavnika, mogao sa samo jednom reči da ga preseče na dva dela, što je jasno pokazivalo njegovu sadističku prirodu.

Kaligulin život i vladavina ostali su upamćeni kao period ekstremne okrutnosti i moralnog posrnuća, čime je zauvek ostavio trag u istoriji kao jedan od najgroznijih rimskih careva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading