TERET SE OTKAČIO I PAO NA RADNIKA U ZEMUN POLJU! Na lice mesta se uputila Hitna pomoć

Autor:

Hronika

21.06.2024

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sada povrede nisu utvrđene

TERET SE OTKAČIO I PAO NA RADNIKA U ZEMUN POLJU! Na lice mesta se uputila Hitna pomoć

Foto: shutterstock

U  Zemun Polju došlo je do incidenta kada je na radnika na gradilištu pao ogroman teret.

Teret se otkačio sa dizalice i pao direktno na radnika, saznaje Telegraf.

Na lice mesta se uputila Hitna pomoć.

Za sada nije poznato njegovo stanje.

Kada se dogodi da na osobu padne dizalica ili sličan težak predmet, situacija može biti izuzetno ozbiljna i zahteva brzu i odgovarajuću reakciju. Evo nekoliko koraka koji mogu pomoći u takvim situacijama:

Pozovite hitnu pomoć: Prvo i najvažnije, odmah pozovite hitnu pomoć (broj za hitne slučajeve u vašoj zemlji). Osoba može biti teško povređena, a brza intervencija medicinskog osoblja može spasiti život.

Osigurajte sigurnost mesta nesreće: Ako je moguće, osigurajte da nema dodatne opasnosti na mestu nesreće. To može uključivati uklanjanje drugih radnika ili prolaznika s mesta nesreće kako bi se sprečila dodatna povreda.

Ne pomerajte teški predmet bez stručne pomoći: Ako je osoba pod teškim predmetom poput dizalice ili tereta, važno je da ne pokušavate da ga pomerate sami. To može dovesti do dodatnih povreda osobi ili vama.

Pratite uputstva hitne pomoći: Kada hitna pomoć stigne na lice mesta, pratite njihova uputstva i pružite im sve neophodne informacije o tome kako je došlo do nesreće i stanju osobe.

Pravite pritisak na rane, ako je potrebno: Ako primetite da osoba ima otvorene rane, pažljivo ih pritiskajte čistim gazama kako biste zaustavili eventualno krvarenje. Ne pokušavajte da izvlačite bilo kakve predmete iz tela osobe.

Pratite stanje osobe: Nakon što se hitna pomoć pobrine za povređenu osobu, pratite njeno stanje i pružite moralnu podršku. Budite tu da pružite utehu i podršku tokom ovako teškog perioda.

Važno je da se u situacijama ovakve vrste hitno reaguje i da se ne pokušava rešavati problem samostalno bez stručne pomoći. Hitna intervencija medicinskog tima je ključna za pružanje najbolje moguće nege i smanjenje rizika od trajnih posledica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading