SVET U SUZAMA ZBOG SMRTI DONALDA SATERLENDA: Bajden izjavio saučešće, glumci SLOMLJENI!

Autor:

Zabava

21.06.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bio je najljubazniji čovek na svetu", poručila je ekipa filma "Igre gladi".

SVET U SUZAMA ZBOG SMRTI DONALDA SATERLENDA: Bajden izjavio saučešće, glumci SLOMLJENI!

Foto: Tanjug/Photo by Arthur Mola/Invision/AP, File)

Holivud se u suzama oprašta od čuvenog glumca Donalda Saterlenda, koji je preminuo u 88. godini. Tuga, šok i neverica preplavila je svet zbog ogromnog gubitka. Mnogi poznati glumci oglasili su se ovim povodom i uputili poslednji pozdrav velikom umetniku. Među njima bio je i predsednik SAD Džo Bajden.

Donald Saterlend je bio voljeni muž, otac, deda i jedinstveni glumac, koji je decenijama inspirisao i zabavljao svet - napisao je Bajden na zvaničnom nalogu predsednika SAD na društvenoj mreži X.

Republika

Foto: X/Kalemi Post/Printscreen

Džo Bajden

Čuveni glumac Donald Saterlend preminuo je u 88. godini, a tužnu vest je saopštio njegov sin Kifer Saterlend, koji je krenuo očevim stopama.

- Teška srca vam saopštavam da je moj otac preminuo. Mislim da je jedan od najvažnijih glumaca u istoriji filma. Nije bežao od uloga, igrao je i dobre, i loše, i ružne. Voleo je ono što je radio i radio je ono što je voleo - više od toga ne može ni da se traži. Živeo je dobar život - napisao je na društvenim mrežama.

I kanadski premijer Džastin Trudo se oprostio od Saterlenda. 

Izgubili smo jednog od velikana. U svom poslu dostigao je toliki nivo briljantnosti da niko nije mogao da mu parira. Izvanredan legendarni glumac i Kanađanin. Moje misli su sa njegovom porodicom. Počivaj u miru. Donalde - napisao je Trudo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

 

Kolege Donalda Saterlenda imale su samo reči hvale za preminulog glumca.

Šokirana sam vešću da je Donald umro. On je bio briljantan glumac sa kojim sam prošla mnogo avantura, kao što je bila turneja protiv Vijetnamskog rata, 1971. godine. Srce mi je slomljeno - napisala je Džejn Fonda, koja je sa Saterlendom sarađivala u filmu "Kult",a potom su uplovili u ljubavnu vezu koja ja trajala dve godine.

Od velikog glumca oprostila se i ekipa filma "Igre gladi" u kojem je briljirao.

Republika

Foto: Tanjug/Photo by Arthur Mola/Invision/AP, File)

Donald Saterlend (1935-2024)

Zamolili smo najljubaznijeg čoveka na svetu da odigra najnemilosrdnijeg diktatora, kojeg smo ikada videli. Tolika je bila moć i veština njegove glume da je uspeo da stvori još jedna neizbrisiv lik u moru drugih genijalnih likova u legenadarnoj karijeri. Privilegovani smo što smo ga poznavali i radili sa njim - piše na zvaničnom nalogu ove serije.

Saterlend je dobio više od 200 priznanja i nagrada tokom karijere, ali nikada nije bio nominovan za Oskara. Međutim 2017. godine uručen mu je počasni Oskar. Donald Saterlend preminuo je samo nekoliko meseci pre objavljivanja memoara "Made Up, But Still True", u kojima je pisao o njegovoj bogatoj glumačkoj karijeri.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading