VELIKA TRAGEDIJA! OTKAČILA SE KABINA NA ŽIČARI! Ima mrtvih, na desetine povređenih! Jeziv prizor! (VIDEO)

Autor:

Svet

27.06.2024

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U trenutku nesreće, u kabini se nalazilo deset osoba

VELIKA TRAGEDIJA! OTKAČILA SE KABINA NA ŽIČARI! Ima mrtvih, na desetine povređenih! Jeziv prizor! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/ABS-CBN News

Užasna nesreća na žičari u kolumbijskom gradu Medelinu šokirala je javnost, kada je jedna osoba poginula, a 20 ih je povređeno.

Kako se saznaje, žičara koja je deo gradskog sistema javnog prevoza doživela je katastrofalni kvar koji je rezultirao rušenjem kabine na trotoar pored stanice.

U trenutku nesreće, u kabini se nalazilo deset osoba, a detalji o tome da li je preminula osoba bila unutar kabine ili na zemlji još uvek nisu potpuno jasni.

Detalji o nesreći

Gradonačelnik Medelina Federiko Gutieres izjavio je da je muškarac star 55 godina preminuo od višestrukih povreda, dok je bolnica CES Klinika potvrdila ovu tužnu vest.

Povređenima je pružena adekvatna medicinska pomoć, a takođe im je pružena i psihološka podrška kako bi se nosili sa traumatičnim iskustvom.

Reakcije i istraga

Nakon ove strašne nesreće, nadležne vlasti su započele istragu kako bi utvrdile uzroke kvara žičare i sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije.

Očekuje se da će istraga pružiti odgovore kako bi se slični incidenti mogli sprečiti u budućnosti.

Ova nesreća je duboko potresla zajednicu i izazvala brojne reakcije širom Kolumbije.

Građani su izrazili saučešće porodicama žrtava, dok su istovremeno izrazili zabrinutost za bezbednost javnog prevoza u gradu.

Podsetimo, na italijanskom skijalištu "Cervinia" zabeležen je zimus dramatičan trenutak kada su putnici u gondolama žičare doživeli pravu avanturu usled snažnog vetra brzine veće od 100 kilometara na sat.

BBC je objavio snimak na kojem se jasno vidi kako se sedišta na žičari jako tresu, što je izazvalo paniku među putnicima.

Putnici su se zatekli u najmanje jednoj od gondola žičare kada je došlo do naglog pogoršanja vremenskih uslova.

Snažan vetar je naterao nadležne da evakuišu putnike iz žičare, što je bio izazovan zadatak s obzirom na ekstremne uslove.

Skijaši koji su se probijali do gornje stanice žičare zatekli su se u zastrašujućoj situaciji kada je došlo do naglog pogoršanja vremena.

Na društvenim mrežama tada su se pojavili snimci na kojima se vidi kako se gondole ljuljaju pod udarima vetra, ostavljajući putnike zarobljene u njima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading