ZAŠTO STE KOSTU PREBACILI U SMENU SA NAŠOM DECOM? Kada su roditelji žrtava postavili OVO PITANJE direktorki "Ribnikara" - u sudnici NASTAO MUK: Što ste krili od nas...

Autor:

Hronika

10.06.2024

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji žrtava smatraju da su se Kecmanovićima u školi činili ustupci i da je tako Kosta mimo procedure promenio smenu.

ZAŠTO STE KOSTU PREBACILI U SMENU SA NAŠOM DECOM? Kada su roditelji žrtava postavili OVO PITANJE direktorki "Ribnikara" - u sudnici NASTAO MUK: Što ste krili od nas...

Foto: ST/Vladimir Lukić, os-ribnikar.edu.rs, Printscreen/YouTube, Privatna arhiva

Kosta Kecmanović je 3. maja prošle godine ubio devet učenika škole "Vladislav Ribnikar", koju je pohađao, i školskog čuvara i ranio petoro učenika i nastavnicu istorije.

Policija ga je uhapsila u školi, gde je sačekao policiju da se preda, a pored njega je nađeno i oružje njegovog oca, kojim je počinio masakr u svega nekoliko minuta.

Ono što se otkrilo nakon jezivog zločina, a što je sve ostavilo u šoku jeste tvrdnja da su Kostu Kecmanovića bez posebne papirologije i procedure,njegovi roditelji prebacili u odeljenje 7/2 po završetku šestog razreda!

U bilingvalno odeljenje za izuzetne učenike, koji kompletnu nastavu prate većim delom na francuskom jeziku, Kostu su roditelji prebacili čak iz druge smene i o tome bi trebalo da postoji dokumentacija jer se to radilo na lični zahtev. 

Međutim, na saslušanju je razrešena direktorka škole izjavila da ništa nije urađeno mimo procedure.

- Za prebacivanje iz smene u smenu ne postoji utvrđena procedura i to nije neuobičajena stvar koju đaci zahtevaju - rekla je Snežana Knežević.

Roditeljima ubijene dece najveću bol iz škole su naneli time što im satima niko nije rekao da su im deca mrtva i upucana iako su to svi znali.

Direktorka je rekla da joj je to bilo zabranjeno, u šta oni sumnjaju. 

- Policija nam je zabranila da obaveštavamo roditelje ili bilo koga dok ne utvrde tačan spisak ubijenih i ranjenih - rekla je Kneževićeva i dodala da joj je bilo preteško da se javlja roditeljima ubijenih i da ćuti o posledicama sve dok je nisu odveli u stanicu policije Vračar, gde su zvanično saopštavali najtužnije vesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Valjda je jasno....

10.06.2024 22:01

Da ovi nazovi roditelji ne bi smeli da vide skoro belog dana.

Odgovori 30 9
Kosta

10.06.2024 22:38

Zato sto je imao sve petice, a to odelenje je bilo probrano najbolji i Kosta je spadao tu, jedino ako ovi svi nisu imali sve šestice, a i bio je izrugivan i odbacen u odelenju iz kojeg se prebacio, i sta je tu cudno da neko menja odelenje?

Odgovori 12 40
Dzojs

10.06.2024 23:12

Kosta ubica je maloletan.mora sud da ga pusti na slobodu.A BIA da ga na slobodi ubije da izgleda da se otrovao hranom.

Odgovori 17 20