PLAMEN GUTA FABRIKU U ŠIDU! Sve nadležne ekipe na terenu (VIDEO)

Autor:

Hronika

20.06.2024

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatra je zahvatila materijal i proizvodnju, a širi se gust crni dim.

PLAMEN GUTA FABRIKU U ŠIDU! Sve nadležne ekipe na terenu (VIDEO)

Foto: pixabay.com

Fabrika koja se bavi proizvodnjom i prodajom lakova, boja i drugih materijala zapalila se u Šidu, objavila je Sremska televizija. Prve nezvanične informacije navode da nema povređenih osoba, a požar je izazvao značajnu materijalnu štetu.
 

 

 

Sve nadležne ekipe su na terenu kako bi se požar doveo pod kontrolu.

Za sada nije poznat uzrok požara.

Vatra je zahvatila materijal i proizvodnju, a širi se gust crni dim.

Šta raditi u slučaju požara?

Prvo što treba učiniti je kada primetite požar je pozvati 193 i dati konkretne podatke o lokaciji požara - adresu, sprat i broj stana.

Ako do požara dođe u stanu, potrebno je pozvati vatrogasce i evakuisati ukućane.
 
Ukoliko je požar zahvatio samo jednu prostoriju u stanu, zatvoriti vrata i isključiti električnu energiju, a ako je požar većeg obima, napustiti stan zatvarajući sva vrata.

Nikako ne koristiti lift prilikom napuštanja zgrade, pošto se u toku požara oslobađa gust crni dim koji sadrži otrovna isparenja koja brzo ispune okno i kabinu lifta, što može biti uzrok smrti od gušenja za sve koji se tu nalaze.

Ako je požar manjeg obima, pokušati gašenje, ali nikada ne koristiti vodu da bi se ugasio požar na električnim instalacijama i aparatima, kao ni požar izazvan benzinom ili uljem, već umesto toga koristiti aparat za početno gašenje požara tipa ''S''.

Gašenjem požara na električnim instalacijama i aparatima vodom možete biti izloženi strujnom udaru, dok gašenjem vodom požara izazvanih benzinom ili uljem možete da izazovete njegovo širenje.

Važno je i ostati smiren i ne paničiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading