POBIO VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA, PA GLUMIO MRTVAKA! Ko je opasni kavčanin koji je izručen Srbiji: Detalji otkriveni na suđenju Veljku Belivuku

Autor:

Hronika

19.06.2024

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milinko Brašnjović (42), označen kao pripadnik glupe Veljka Belivuka i saradnik kavačkog klana odnosno Radoja Zvicera, izručen je juče Srbiji iz Španije gde je uhapšen u februaru ove godine.

POBIO VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA, PA GLUMIO MRTVAKA! Ko je opasni kavčanin koji je izručen Srbiji: Detalji otkriveni na suđenju Veljku Belivuku

Foto: ST/Nemanja Pančić, Društvene mreže, MUP

Milinko Brašnjović, član koji se povezuje sa Veljkom Belivukom i kavačkim klanom, izručen je Srbiji iz Španije, gde je bio uhapšen u februaru te godine. On je optužen kao direktni izvršilac ubistva vođa škaljarskog klana u Atini, a na suđenju su ga okrivljeni-svedoci detaljno opisali kao osobu koja je učestvovala u tom zločinu.

Na suđenju je Bojan Hrvatin svedočio da je Brašnjović bio jedan od direktnih izvršilaca ubistva. Prema Hrvatinovom svedočenju, Brašnjović je bio prisutan kada su planirali napad, a detaljno je opisao situaciju u kojoj je pucao u jednog od vođa škaljarskog klana u restoranu u Atini.

Takođe se saznalo da je Brašnjović bio u kontaktu sa članovima Belivukove grupe i nakon njihovog hapšenja. Svedok je naveo da su komunicirali preko aplikacija kao što je Wickr, kao i da su razgovarali o raznim operativnim stvarima.

Jedna od značajnih informacija koja je izašla na suđenju jeste da su Belivukova grupa i njihovi saradnici lažirali Brašnjovićevu smrt kako bi ubacili "krticu" među članove škaljarskog klana. Prema svedočenju Srđana Lalića, oni su izveli simulirano ubistvo Brašnjovića kako bi stekli poverenje i informacije od strane škaljarskog klana.

Ovo su samo neki od detalja koji su izašli na suđenju koje je započelo iz početka nakon obustavljanja. Srbija se bori sa ovim slučajem kako bi razotkrila mrežu kriminala i osigurala pravdu za žrtve.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading