MENE SE NEĆE REŠITI DOK SAM ŽIV! Oca žrtava Uroša Blažića ne mogu da smire: "Ubio mi je sina i ćerku, smiriću se kad ja njih ubijem!"

Autor:

Hronika

23.05.2024

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac Kristine i Milana Panića skočio na Blažiće, zapomaže u očaju.

MENE SE NEĆE REŠITI DOK SAM ŽIV! Oca žrtava Uroša Blažića ne mogu da smire: "Ubio mi je sina i ćerku, smiriću se kad ja njih ubijem!"

Foto: ST/Nemanja Pančić

Uroš Blažić i njegov otac, Radiša Blažić, su sprovedeni iz pritvora u zgradu Višeg suda u Smederevu gde se nalaze od hapšenja 5. maja prošle godine. 

Nakon što su stigli u sud roditelji žrtava su skočili na masovnog ubicu i njegovog oca.

- Mene se neće rešiti dok sam živ! Pokušavao sam da se smirim, sve sam pokušavao, ubio mi je sina i ćerku. Kad ih ubijem smiriću se tek! - rekao je otac Kristine i Milana Panića kada je ugledao Blažića.

U krvavom piru koji se dogodio 4. maja prošle godine, Uroš Blažić je ubio devet osoba, među kojima su bili tinejdžeri i mladi ljudi. Neki od ubijenih su bili Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (17), Kristina (18) i Milan Panić (22), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21), Dalibor Todorović (24) i Petar Mitrović (25), dok je više osoba teško ranjeno.

Uroš Blažić je na saslušanju u tužilaštvu priznao krivicu, ali u svojoj odbrani nije pokazao ni malo kajanja za počinjeni masakr, već je pokušao sebe da predstavi kao žrtvu podsmeha žitelja mesta u kojima je počinio zločin, navodi se u optužnici u koju je Tanjug imao uvid.

Prema stavu tužilaštva nema sumnje da Blažić, zbog svoje društvene opasnosti, težine posledice i njihovog obima, zaslužuje kaznu doživotnog zatvora koja je zaprećena za ovo krivično delo, međutim kako on u trenutku izvršenja ovog krivičnog dela nije imao navršenu 21 godinu njemu po Zakonu o krivičnom postupku nije moguće izreći ovu kaznu, već maksimalnu kaznu zatvora od 20 godina što je tužilaštvo i predložilo u optužnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading