MISLIO JE DA ĆE SE IZVUĆI BAR SA ZATVORSKOM KAZNOM, ALI... David Knežević je uhapšen u zemlji u kojoj postoji SMRTNA KAZNA - evo šta to znači za Srbina

Autor:

Hronika

23.06.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi dokazi mu se stavljaju na teret, ali ovome se nije nadao

MISLIO JE DA ĆE SE IZVUĆI BAR SA ZATVORSKOM KAZNOM, ALI... David Knežević je uhapšen u zemlji u kojoj postoji SMRTNA KAZNA - evo šta to znači za Srbina

Foto: Društvene mreže

Beograđanin David Knežević našao se u centru pažnje nakon što je optužen za otmicu i ubistvo svoje bivše supruge Ane Knežević u Sjedinjenim Američkim Državama. Američki zakon je striktan kada su u pitanju slučajevi u kojima su američki državljani žrtve ili počinioci, pa će se Knežević suočiti sa suđenjem na Floridi, državi koja čak primenjuje smrtnu kaznu za ubistvo.

Floridsko pravosuđe primenjuje smrtnu kaznu za ubistvo, ali Knežević neće biti izložen ovoj kazni jer će mu se suditi po Federalnom zakonu. Iako smrtna kazna postoji i u federalnom zakonodavstvu, izriče se vrlo retko, što dodatno komplikuje situaciju u ovom slučaju. Prema rečima advokata i bivšeg sudije Vladimira Vučinića, američko pravosuđe se značajno razlikuje od evropskog, što dodatno otežava predviđanje ishoda suđenja.

Istragu protiv Kneževića sprovodi Federalni istražni biro, zbog sumnje da je zločin koji je počinio nad američkim državljaninom, dogodio u inostranstvu. Dokazi se gomilaju protiv Kneževića, a neki od njih su izuzetno zanimljivi. Na primer, otkriveno je da je Knežević iznajmio automobil u Beogradu i prešao čak 7.000 kilometara, što je više nego što iznosi kilometraža do Madrida i nazad. Takođe, postoje snimci kamera za video-nadzor koji ga prikazuju u Španiji u vreme kada je tvrdio da se nalazi u Beogradu.

Knežević se izjasnio da nije kriv za otmicu supruge Ane, ali istražitelji i dalje tragaju za dokazima koji bi rasvetlili ovaj slučaj. Sa jedne strane, američko pravosuđe je poznato po svojoj strogoći i efikasnosti, ali sa druge strane, razlike između saveznog i državnog zakonodavstva dodatno komplikuju situaciju. Konačan ishod ovog slučaja ostaje da se vidi, ali jedno je sigurno - cela situacija ima sve odlike prave međunarodne filmske priče.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Xxxxx

23.06.2024 14:16

Šteta ako mu izmakne smrtna!