NASTAVNIK IZ RIBNIKARA NOSIO KRVAVU DECU! "BOŽE DRAGI, OVO SE NE PREŽIVLJAVA" - Progovorio o najpotresnijim scenama nakon masakra Koste Kecmanovića

Autor:

Hronika

10.05.2024

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnik geografije Zoran Nišević posvetio je stihove očaja ubijenim devojčicama, dečaku i njihovom omiljenom domaru škole.

NASTAVNIK IZ RIBNIKARA NOSIO KRVAVU DECU! "BOŽE DRAGI, OVO SE NE PREŽIVLJAVA" - Progovorio o najpotresnijim scenama nakon masakra Koste Kecmanovića

Foto: Republika.rs, Privatna arhiva, Printscreen

Istinski heroj škole "Vladislav Ribnikar" nastavnik geografije Zoran Nišević ni godinu dana posle masakra nije se oporavio. On je tog dana doživeo traumu za čitav život  jer je iz učionioce smrti sa časa koleginice Tatjane Stevanović iznosio krvavu decu i ukazivao pomoć povređenima. 

To što je on video je horor koji mu ne izlazi iz glave - jedva živa koleginica, mrtva i ranjena deca su bila svuda po podu, a lokve krvi svuda okolo. Trebalo je biti priseban, a on to jeste bio koliko je god mogao jer je znao da mora da pruži maksimum. 

Od tuge koja ga razdire nastala je njegova pesma od koje u potocima liju suze.

Posle kiše

Posle kiše. Ništa nije isto.

Ništa više. Oprale se boje.

Posle kiše. Nebo je čisto.

Samo oblak zaklanja srce moje.

 

Posle kiše. Sve je drugačije. 

Teško dišem. Nijanse sive boje.

Samo pišem. Za nebo dušu šijem. 

Zloslutne misli se roje.

 

Posle kiše. Klasje je poleglo. 

Nema ga više. Omlatila ga oluja.

Samo se korov njiše. Srce se steglo.

Oko nogu sklupčana guja. 

 

Posle kiše. Guja mi krv siše. 

Žito ištem. A kukolj cveta.

Popadali plodovi.

Najava smaka sveta.

 

Posle kiše. Obično sunce sine. 

To je kliše. Ovde nije tako. 

Pokušavam da se vinem.

Stavim pod večni zakon.

 

Posle kiše. Prestala je buka. 

Ispod duge nešto piše. Četiri slova.

Prođi, evo ti ruka.

Spusti sa leđa tovar.

 

Posle kiše. Dobri Gospod brine. 

Da lakše dišem. Ruka spasa tu je. 

Teže pišem. Kad mi muku skine.

Lagan kao list usred oluje.

Foto: Printscreen

Potresni stihovi

Zoran Nišević bio je Andrijin, Adrijanin, Angelinin, Marin,Katarinin, Emin, Bojanin, Anin i Sofijin profesor geografije i dobar prijatelj i kolega sa decom nastradalog školskog čuvara Dragana Vlahovića. 

Za nastavnika Niševića Ribnikar je bukvalno predstavljao drugu kuću. U školi je zaposlena kao nastavnik srpskog i njegova supruga Mirjana Nišević, koja je kao i kompletan školski kolektiv pogođena tragedijom i nosi se stoički sa posledicama masakra Koste Kecmanovića. 

Roditelji ubijene dece su pesmu nastavnika Niševića čijoj čovečnosti se dive i neizmerno su mu zahvalni, objavili na društvenim mrežama, gde im prijatelji ostavljaju emotivno komentare od kojih, takođe, suze teku same. U jednom od njih piše: "O bože dragi, ovo se ne preživljava".

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez linkovanja i potpisa izvora, a to je Republika.rs.

BONUS VIDEO
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading