NASTAVLJENO SUĐENJE GENERALU SLOBODANU MALEŠIĆU! Advokati dokazali prisluškivanje nezakonito!

Autor:

Hronika

09.05.2024

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Forenzičko veštačenje utvrdilo je da su nezakonito praćeni!

NASTAVLJENO SUĐENJE GENERALU SLOBODANU MALEŠIĆU! Advokati dokazali prisluškivanje nezakonito!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Danas je u Specijalnom sudu nastavljeno suđenje bivšem načelniku novosadske policije generalu Slobodanu Malešiću, kao i četvorici optuženih za zloupotrenu službenog položaja i trgovinu uticajem.

Na današnjem ročištu advokati su dostavili dokaze da su nelegalno prisluškivani i da im je praćena interenet komunikacija.

Policija je tražila još u junu 2021. godine dopuštenje suda da se prati internet komunikacija i instalira softver za prisluškivanje, a u tom zahtevu su već citirali komunikaciju, što direktno dokazuje da su praćeni i prisluškivani bez dozvole suda, odnosno nezakonito.

Druga ključna stvar je i da je urađeno forenzičko veštačenje koje direktno dokazuje da su nezakonito prisluškivani.

Republika

Foto: MUP Srbije

Slobodan Malešić

Podsećanja radi, drugooptuženi Ljubomir Stanišić, policijski službenik u Prijepolju, početkom aprila je negirao izvršenje krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i trgovinu uticajem. Stanišić je tvrdio da u Srbiji ne postoji policijski službenik kojeg nikada nije pozvao neki prijatelj da se raspita za neki predmet, pa tako i u slučaju nasilja u jednoj porodici iz Prijepolja.

Stanišić je naveo da je on uticao na obe strane da se strasti smire kako ne bi eskaliralo nasilje, ali tvrdi da nije posredovao da se izvrši radnja koja se nije smela izvršiti, kao i da su sve radnje koje je policija trebalo da izvrši, bile preduzete. Njemu je stavljeno na teret da je pomogao rođaku osuđenog Dženana Kujovića, da izbegne pritvor za nasilje u porodici.

Međutim Stanišić ističe da nije uticao na zamenicu Osnovnog javnog tužioca u Prijepolju da odbaci krivičnu prijavu protiv Kujevićevog rođaka, što je, kako tvrdi, i ona potvrdila u tužilaštvu. Krivična prijava je odbačena, a kako je rekao Stanišić, supruga je odbila da svedoči protiv Kujovićevog rođaka. Stanišić je negirao i da je od Kujovića dobio 1500 evra.

Sledeći je odbranu izneo službenik Uprave kriminalističke policije, šef Službe za borbu portiv korupcije u Užicu Dragan Kovačević, koji je, takođe, negirao krivicu i naveo da mu je nadređeni iz Beograda Miroslav S. naložio da proverava Kujovićeve firme i stan na Zlatiboru, kako bi našao neko izvršeno krivično delo.

Kovačević se optužnicom tereti da po Malešićevom nalogu, nije postupao po zahtevimna nadležnog tužilaštva i nije dostavljao izveštaje povodom zahteva za prikupljanje obaveštenja tog tužilaštva, a povodom krivičnih prijava koje se odnose na nezakonito korišćenje državnog poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe.

Sa druge strane Kovačević tvrdi da nije postupao po Malešićevom već po nalogu Miroslava S., koji je kako tvrdi, isto potvrdio u svom iskazu u tužilaštvu. Kovačević je priznao da je u dogovoru sa Miroslavom S. podneo anomimnu prijavu protiv firme "Matador" koja je u vlasništvu Kujovića, kako bi mogli da postupaju po toj prijavi. On je najpre detaljno objasnio kako je funkcionisala Služba za borbu protiv korupcije do i od 2020. godine kada je smenjeno rukovodstvo i na čelo te službe u Beogradu je doveden Miroslav S.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading