SRBIJA BI BILA SRAVNJENA SA ZEMLJOM: Ovako bi izgledao sumorni ishod nuklearnog rata između Rusije i SAD (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

24.02.2022

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simulacija prikazana u videu otkriva sumorni ishod mogućeg nuklearnog rata između SAD i Rusije koji bi "odmah ubio 34 miliona"

SRBIJA BI BILA SRAVNJENA SA ZEMLJOM: Ovako bi izgledao sumorni ishod nuklearnog rata između Rusije i SAD (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Nakon što je Vladimir Putin otpočeo specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini jutros, ceo svet je u strahu, pa i ne čudi što je ponovo počeo da se šeruje video koji simulira nuklearni rat.

Iako je malo verovatno da će se tako nešto desiti, video koji je napravljen na osnovu istraživanja Univerziteta Prinston pre skoro tri godine, zaokupio je pažnju mnogih.

Simulacija prikazana u videu otkriva sumorni ishod mogućeg nuklearnog rata između SAD i Rusije koji bi "odmah ubio 34 miliona".

U videu je objašnjeno kako simulacija počinje u kontekstu konvencionalnog konflikta. U nadi da će se zaustaviti napredovanje SAD i NATO, Rusija lansira nuklearno upozorenje iz baze blizu Kaliljingrada. NATO uzvraća jednim taktičkim nuklearnim vazdušnim udarom.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Naša država ne bi imala nikakve šanse

Kako se prelazi nuklearni prag, sukob eskalira u taktički nuklearni rat u Evropi. Rusija šalje 300 bojevih glava avionima i projektilima kratkog dometa da pogodi NATO baze. NATO odgovara sa približno 180 nuklearnih bojevih glava putem aviona. Navodi se da bi neposrednih žrtava bilo 2,6 miliona.

Sa uništenom Evropom, NATO pokreće taktički nuklearni udar sa 600 bojevih glava sa američkih kopnenih i podmorničkih raketa koje ciljaju ruske nuklearne snage. Pre nego što izgubi svoj sistem naoružanja, Rusija lansira na upozorenje, odgovarajući sa raketama lansiranih iz silosa, drumskih vozila i podmornica. Navodi se da bi neposrednih žrtava bilo 3,4 miliona.

Na snimku se jasno vidi i koliko bi Srbija bila pogođena evantualnim nuklearnim udarima, doslovce od naše države ništa ne bi ostalo.

Pažljivo ga pogledajte.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je rano jutros saopštio da je odlučio da Rusija pokrene specijalnu vojnu operaciju u Donbasu.

Ukrajinski predsednik proglasio je ratno stanje i uputio parlamentu predlog zakona o opštoj mobilizaciji.

(Republika/Telegraf)

Bonsu video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
XXX

24.02.2022 17:19

To su projekcije koje prave američke budale sa holivudskim scenarijom. Ali film i stvarnost nemaju veze. Da shvatite početak i razmere nuklearnog rata pročitajte knjigu Sedmi Horizont od Vladimira Mordehaja. To je američki pisac. Zar mislite da neće sve rakete biti lansirane u toku tri sata. Doktrina nuklearnig rata kaže: - Pobednik je onaj koji zadnji ispali raketu.... Kontrolisani nuklearni rat je glupost, kao i baljezganje amerikanaca da će nuklearni rat biti između Rusije i nato, a oni će da sede u toplim sobama piju pivo i grickaju kokice??? Krene li rat i oni će hteli ili ne biti učesnici

Budjoni

24.02.2022 18:08

Samo da se zna; Jel sa Kosovom ili bez.

Atlija Milorad

25.02.2022 00:22

Manite bolesnike i vizije ratova Pozdrav atlijamilorad@outlook.com

bivsi

25.02.2022 11:35

Proseravate se. Srbija bi bila dio Evrope koji bi najbolje prisao po pitanju razaranja. Uz povoljan vjetar i radijacija bi nas mimoisla. Iako ne zelim da se ovaj scenario ikad desi, ne plasite ljude bez veze .