ŠKOLE USKORO BEZ NASTAVNOG KADRA JER MLADI NEĆE U PROSVETU! Na ovim fakultetima nema nijednog brucoša

Autor:

Vesti

01.07.2024

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina fakulteta u Srbiji ili nije imala ili je ukinula nastavne smerove na osnovnim akademskim studijama.

ŠKOLE USKORO BEZ NASTAVNOG KADRA JER MLADI NEĆE U PROSVETU! Na ovim fakultetima nema nijednog brucoša

Foto: Shutterstock

Psihologija, menadžment i organizacija, informacione tehnologije i arhitektura su i ove godine bili najtraženiji fakulteti među srednjoškolcima. Sudeći po statistikama nekoliko godina unazad, škole u Srbiji uskoro bi mogle ostati bez nastavnika.

U Novom Sadu nije bilo zainteresovanih za prijemni ispit za nastavnika hemije, dok se u Beogradu prijavio samo jedan maturant.

Većina fakulteta u Srbiji ili nije imala ili je ukinula nastavne smerove na osnovnim akademskim studijama, ostavljajući samo master studije ili kao modul nekog drugog smera za one koji žele da rade u prosveti.

Foto: Shutterstock

 

Zbog toga se kod ovogodišnjeg upisa na osnovne akademske studije ne vide u potpunosti razmere katastrofe koja je pred vratima, a zbog koje škole neće imati koga da zaposle prvo na mestima nastavnika prirodnih, a potom i društvenih nauka.

Niske plate, fizički napadi na nastavnike, neadekvatna oprema i ogromna administracija... uzroci su zbog kojih skoro niko više neće da radi u prosveti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

https://www.youtube.com/shorts/RsKbS_I9BOc

Komentari (0)

Loading