SPAŠENA DEVOJKA SA SNIMKA KOJI JE OBIŠAO SVET: Ko je oslobođena Izraelka Noa Argamani? Munjevita akcija IDF-a u Pojasu Gaze (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

08.06.2024

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je bilo najveće spašavanje talaca od izbijanja rata u Pojasu Gaze

SPAŠENA DEVOJKA SA SNIMKA KOJI JE OBIŠAO SVET: Ko je oslobođena Izraelka Noa Argamani? Munjevita akcija IDF-a u Pojasu Gaze (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen/instagram/ 杨涵 Han Yang

Jutros u centralnom delu Pojasa Gaze Izraelska vojska je izvela uspešnu operaciju spasavanja četiri taoca koje je Hamas oteo sa muzičkog festivala Nova na početku napada 7. oktobra.

 

 

Noa Argamani (25), Almog Meir (21), Andrej Kozlov (27) i Šlomi Ziv (40) su oslobođeni u "složenoj operaciji" izraelskih snaga, a njihovo zdravstveno stanje je stabilno i prebačeni su na dalje lekarske pretrage.

 

 

Najveće spašavanje talaca od izbijanja rata

Današnja operacija predstavlja najveće spašavanje talaca od izbijanja rata, čime je ukupan broj spašenih Izraelaca porastao na sedam.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci slavlja građana na ulicama i plažama nakon objavljivanja vesti o spasavanju, dok je AP naveo da je oko 250 talaca oteto tokom napada na južni Izrael.

 

 

Noa Argamani oslobođena na rođendan svog oca

Noa Argamani, koja je izraelska državljanka kineskog porekla, postala je poznata širom sveta nakon što se pojavio snimak kako je militanti vode sa muzičkog festivala, uz reči "Nemojte da me ubijete".

Mediji su istakli da je Noa oslobođena na rođendan svog oca nakon što je bila zarobljena 246 dana.

 

 

Preostali taoci u rukama Hamasa

Izrael nedavno objavio da je trećina preostalih talaca poginula, dok je Vlada saopštila da je u Hamasovim rukama još 120 ljudi, od kojih je 43 proglašeno mrtvima na temelju raznih izvora informacija.

 

 

Ovo uspešno spašavanje talaca predstavlja važan korak ka stabilizaciji situacije u regionu i pruža nadu za dalje pregovore i rešavanje konflikta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading