OBJAVLJEN SNIMAK OTETIH IZRAELKI U POJASU GAZE! Porodice BESNE na Netanijahua, traže HITNO oslobađanje svoje dece! (VIDEO)

Autor:

Svet

22.05.2024

22:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno je objavljen snimak otmice sedam vojnikinja koji ih prikazuje svezanih ruku

OBJAVLJEN SNIMAK OTETIH IZRAELKI U POJASU GAZE! Porodice BESNE na Netanijahua, traže HITNO oslobađanje svoje dece! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/CBC News

Sedam izraelskih vojnikinja, pripadnica Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), zarobljene su tokom napada Hamasa 7. oktobra.

Njihova otmica je izazvala veliku zabrinutost i pritisak na vladu premijera Benjamina Netanijahua da osigura njihovo oslobađanje.

DRAMATIČAN SNIMAK OTMICE

Nedavno objavljeni snimak otmice sedam vojnikinja prikazuje ih svezanih ruku, postrojenih uz zid, sa vidljivim povredama na licima nekih od njih.

Porodice zarobljenih žena vojnika su snimak dobile od IDF-a, nakon što ga je prethodno objavio Hamas, a Forum porodica talaca je istakao hitnu potrebu za njihovim oslobađanjem.

RUŽNA ISTINA O SITUACIJI

Ovaj slučaj dodatno naglašava težinu sukoba Izraela i Palestine, posebno nakon što je Izrael započeo rat u Gazi, koji je rezultirao sa više od 35.000 palestinskih žrtava u proteklih sedam meseci prema podacima palestinskog Ministarstva zdravlja.

Otete vojnikinje su radile kao izviđači IDF-a, nadzirući bezbednost izraelske granice.

TEŠKA SITUACIJA IZRAELA

Izraelska vlada se suočava sa sve većim pritiskom da osigura oslobađanje svojih građana koje drži Hamas.

Brojni pokušaji postizanja dogovora o razmeni talaca za prekid vatre su propali, što je izazvalo nezadovoljstvo u Izraelu i dodatno otežalo situaciju.

NEIZVESNOST OSLOBOĐENJA

Sedam meseci nakon otmice, pet od sedam zarobljenih žena još uvek se nalaze u zarobljeništvu, dok je više od 100 talaca oslobođeno tokom dogovora o puštanju u novembru.

Međutim, IDF veruje da je još oko 130 ljudi zadržano u Gazi, dok su pregovori o primirju i oslobađanju talaca ponovo propali.

Ova situacija predstavlja veliki izazov za izraelsku vladu i zahteva hitno rešenje kako bi se osigurala bezbednost i oslobađanje zarobljenih vojnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading