SKANDAL NA AERODROMU! Bivši američki obaveštajac Skot Riter izvučen iz aviona, oduzet mu pasoš, trebao da putuje za Rusiju!

Autor:

Svet

03.06.2024

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Riter je optužio fondaciju američkog glumca Džordža Klunija i njegove žene da vode krstaški rat protiv ruskih novinara

SKANDAL NA AERODROMU! Bivši američki obaveštajac Skot Riter izvučen iz aviona, oduzet mu pasoš, trebao da putuje za Rusiju!

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Američki Stejt department je u poslednjoj akciji zaplenio pasoš bivšeg marinca i inspektora UN za oružje Skota Ritera, koji je bio na putu za Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF) kada su mu dokumenta oduzeta. Riter je potvrdio ovaj događaj za RT internešnel.

Riterova Karijera i Putovanje u Rusiju

Skot Riter je bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa, koji je kasnije služio kao inspektor za oružje SAD i UN u Iraku.

Takođe je saradnik RT-a, fokusiran na međunarodnu bezbednost, vojne poslove, Rusiju, Bliski istok, kao i kontroli naoružanja i neširenju oružja.

Poslednji put je posetio Rusiju u januaru, provodeći vreme u Čečeniji, Moskvi i Sankt Peterburgu.

Optužbe na Račun Fondacije Džordža Klunija


U svojoj najnovijoj objavi na Telegram kanalu, Riter je optužio fondaciju američkog glumca Džordža Klunija i njegove žene da vode krstaški rat protiv ruskih novinara.

On je naglasio da ako ga izgovaranje istine o Rusiji čini propagandistom u njihovoj knjizi, onda prihvata taj naslov.

Reakcija na Zaplenu pasoša

Riter je izjavio da je Stejt department zaplenio njegov pasoš i da je izvučen iz aviona. Dodao je da je dobro, ali da je iznerviran situacijom.

Ova neočekivana zaplena pasoša sigurno predstavlja prepreku njegovom putovanju i aktivnostima u vezi sa novinarskim radom.

Ova situacija je dodatno uzburkala već složene odnose između SAD i Rusije.

Riterov fokus na kontroli naoružanja i neslanju američkog oružja takođe dodaje složenost njegovoj situaciji, posebno u kontekstu optužbi na račun fondacije Džordža Klunija.

Skot Riter se, kao iskusni novinar i analitičar, suočava sa izazovima i preprekama u svom radu, ali nastavlja da istražuje i iznosi svoje stavove na važne teme međunarodne politike i bezbednosti.

S obzirom na njegovu stručnost i iskustvo, njegovo delovanje privlači pažnju javnosti i medija širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ZAvram

03.06.2024 22:31

Болест политичара узнапредовала. Запалили су, зарад богаћења произвођача смрти широм Планете, цео свет. Скот Ритер је херој истине и правде, и то ни један једини насилнички режим највећег убице универзума, неће моћи да оповргне! Америка потонула у сопствени кал, повратка јој нема.