VELIKI PAKT NA POMOLU! Zelenski se sastao sa šefom Pentagona, zahvalio mu se na dozvoli za GAĐANJE RUSIJE, ali to nije SVE!

Autor:

Svet

02.06.2024

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zelenski se zahvalio američkom predsedniku Džou Bajdenu na važnoj odluci koja se tiče odbrambenih udara oružjem dobijenim od SAD po neprijateljskoj teritoriji

VELIKI PAKT NA POMOLU! Zelenski se sastao sa šefom Pentagona, zahvalio mu se na dozvoli za GAĐANJE RUSIJE, ali to nije SVE!

Foto: Printscreen/facebook/Володимир Зеленський

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nedavno je obavestio javnost o svojim razgovorima sa Lojdom Ostinom, ministrom odbrane SAD, putem zvaničnog profila na Fejsbuku.

Sastanak je održan na marginama azijske bezbednosne konferencije Šangri-La dijalog u Singapuru.

Ključna pitanja i jačanje sistema protivvazdušne odbrane

Zelenski je istakao da su ključne teme razgovora bile odbrambene potrebe Ukrajine, jačanje sistema protivvazdušne odbrane zemlje, kao i koalicija za isporuku borbenih aviona tipa F-16.

Takođe, spomenuta je i izrada bilateralnog bezbednosnog sporazuma, što ukazuje na značajan fokus na unapređenje odbrambenih kapaciteta Ukrajine.

 

 

Odbrambeni udari i bilateralni bezbednosni sporazum

U okviru razgovora, Zelenski se zahvalio američkom predsedniku Džou Bajdenu na važnoj odluci koja se tiče odbrambenih udara oružjem dobijenim od SAD po neprijateljskoj teritoriji.

Ovo naglašava važnost podrške SAD u jačanju odbrambenih sposobnosti Ukrajine i efikasnom odgovoru na ruske pokušaje širenja zone borbenih dejstava.

Foto: AP/Ap

Volodimir Zelenski

 

Napredak u pripremi bilateralnog bezbednosnog sporazuma

Ukrajinski predsednik i američki ministar odbrane su zajedno konstatovali napredak u pripremi bilateralnog bezbednosnog sporazuma.

Ovo ukazuje na posvećenost obe strane unapređenju saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti, što predstavlja važan korak ka jačanju odnosa između Ukrajine i SAD.

Foto: Tanjug/AP

Lojd Ostin

 

Ovaj susret i razgovori između Zelenskog i Ostinom nagoveštavaju dalje usmeravanje Ukrajine ka jačanju svojih odbrambenih kapaciteta i saradnji sa SAD u oblasti bezbednosti, dok istovremeno pokazuju podršku koju SAD pružaju Ukrajini u suočavanju sa bezbednosnim izazovima u regionu, preneo je Ukrinform.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
iskreno

02.06.2024 14:31

puno se brinu zapadnjaci kako je vama ukrainci zabole ih djon cipele , pogled sa strane Vidljivo povlacenje Natoa i clanica saveza veliki gubitci Stradanje naroda Ukraine i Rusije ne donose Resenje za Mir u regionu NAPROTIV Zapad zeli Vise Zrtava , Promjene Spasavaju narod Evrope , americki avioni ne dolicu u skorije vreme uobicajenim letovima Jedini Spas i resenje MIRA