TRAMP PLANIRA INVAZIJU! Timovi ubica kreću u akciju ukoliko osvoji novi mondat u Beloj kući, savetnicima naložio da razrade sve opcije (VIDEO)

Autor:

Svet

10.05.2024

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp nije precizirao detalje kako misli da na teritoriju susedne suverene države posalje američke trupe da eliminišu vođe narko-kartela, niti koliko bi njih bilo.

TRAMP PLANIRA INVAZIJU! Timovi ubica kreću u akciju ukoliko osvoji novi mondat u Beloj kući, savetnicima naložio da razrade sve opcije (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp, bivši predsednik Sjedinjenih Država, navodno planira da pošalje timove ubica da likvidiraju lidere narko-kartela u susednom Meksiku. Kako je preneo ugledni magazin "Rolling stone", pozivajući se na tri različita izvora, Tramp je ove planove izneo u razgovoru sa najbližim saradnicima.

On nije precizirao detalje kako misli da na teritoriju susedne suverene države posalje američke trupe da eliminišu vođe narko-kartela, niti koliko bi njih bilo. Tramp je ovu ideju izneo u razgovoru sa najmanje jednim kongresmenom iz Republikanske stranke. Navodno bi se slanje američkih specijalaca izvršilo sa ili bez pristanka vlasti u Meksiko Sitiju.

U nekim od ovih diskusija, Tramp je insistirao da američka vojska ima "čvršće ubice od njih" i pitao se zašto ove misije atentata nisu ranije sprovođenje, tvrdeći da bi eliminisanje šefova narko-kartela uveliko doprinelo otežavanju sprovođenja njihovih operacija i unelo strah u njihova srca. U stvari, verzije ove strategije su zaista isprobane i ranije u dugotrajnom međunarodnom ratu protiv droge, uključujući i Meksiko, gde je tamošnja vlada uz podršku SAD, posvetila značajne resurse da zbriše što je moguće više šefova narko-kartela, ali to nije uspelo.

Tokom nekih od ovih razgovora, Tramp je ove predloge uporedio sa vojnim napadom 2019. godine koji je on naredio, a čiji je cilj bila likvidacije vođe ISIS, Abu Bakra al-Bagdadija. Tramp je insistirao da bi SAD treblo da pristupe vođstvu narko-kartela na isti način.

Jedan od izvora, koji je o tom pitanju razgovarao sa Trampom ranije ove godine, podseća da je bivši predsednik rekao da bi američka vlada trebalo da ima "listu za odstrel narko-bosova", a na kojoj bi se nalazili najmoćniji i najozloglašeniji karteli i njihove vođe i da bi zadatak američkih specijalaca trebalo da bude njihova likvidacija ili zarobljavanje tokom vladavine druge Trampove administracije.

Kako je "Rolling Stone" izvestio prošle godine, Tramp je svojim političkim savetnicima naložio da mu dostave izbor vojnih opcija za napad na meksičke narko-kartele, ako ponovo osvoji Belu kuću.

Ovo je uključivalo scenarije za potencijalne vazdušne napade, napade bespilotnim letelicama, raspoređivanje američkih trupa i druge oblike ratovanja za borbu protiv vođa velikih narko-kartela, koje je Tramp dugo ismevao kao neke "loše momke".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading