POLJSKA OKREĆE TRAMPA PROTIV PUTINA? Ovaj čovek može da prekine dobar odnos između bivšeg i sadašnjeg predsednika

Autor:

Svet

06.05.2024

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Varšava je ubeđena da bi mogla da i te kako utiče na kandidata republikanaca u odnosu prema vođi Rusije

POLJSKA OKREĆE TRAMPA PROTIV PUTINA? Ovaj čovek može da prekine dobar odnos između bivšeg i sadašnjeg predsednika

Foto: Tanjug/AP

Poljska vlada veruje da može da okrene bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa protiv ruskog predsednika Vladimira Putina uz pomoć svog predsednika Andžeja Dude, piše Politiko.

"Verujem da je tokom sastanka u Njujorku predsednik (Duda) prihvatio preporuke poljske vlade i predstavio stav Poljske po pitanju bezbednosti", izjavio je poljski premijer Donald Tusk povodom nedavnog sastanka Dude i Trampa.

Ovom sastanku Tuskove kolege iz stranke "Pravo i pravda" pripisuju zasluge za popuštanje Republikanaca lojalnih Trampu u Predstavničkom domu SAD povodom paketa pomoći Ukrajini od 60 milijardi dolara.

Poljski ministar spoljnih poslova Radoslav Sikorski je u martu pozvao poljske nacionaliste i konzervativce u video poruci da iskoriste svoj uticaj na Trampa "ako zaista postoji" jer je "Ukrajini potrebna pomoć".

"Tramp je bio u pravu kad je pozivao Evropu da troši više na odbranu", rekao je Sikorski u nedavnom intervjuu, navodeći da je Tramp takođe slao protivtenkovske rakete Ukrajini "pre rata, kada drugi to nisu činili".

Kad govorimo o Trampu, suđenje bivšem američkom predsedniku i republikanskom predsedničkom kandidatu zbog optužbi za prikrivanje isplate od 130.000 dolara porno glumici Stormi Danijels, nastavlja se danas pred sudom na Menhetnu u Njujorku.

Nije poznato ko će danas svedočiti protiv Trampa zbog toga što tužioci ne objavljuju listu svedoka jer su zabrinuti da bi Tramp mogao da pokuša da utiče na ključne svedoke, preneo je Rojters.

Tramp će 12. dana suđenja biti prisutan u sudnici dok će svedoci davati izjave o njegovim pokušajima tokom predsedničkih izbora 2016. godine da prikrije da je bio u vezi sa Danijels.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading