RUSI UDARILI NA ČERKAŠKU OBLAST: Povređeno šestoro ljudi, a evo šta su zaista gađali

Autor:

Svet

25.04.2024

09:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dronovi su se stuštili na čitav reon

RUSI UDARILI NA ČERKAŠKU OBLAST: Povređeno šestoro ljudi, a evo šta su zaista gađali

Foto: Tanjug/Belgorod region governor Vyacheslav Gladkov telegram channel via AP

Najmanje šest osoba je povređeno danas u ruskom vazdušnom napadu na Čerkašku oblast, rekao je regionalni guverner Igor Taburet.

Prema njegovim tvrdnjama, oštećena je kritična infrastruktura.

Ukrajinska vazdušna odbrana oborila je nekoliko dronova, kazao je guverner Čerkaške oblasti na Telegramu.

On je dodao da su angažovanje ekipe za vanredne situacije, preneo je Rojters.

Eventualno trajno razmeštanje nuklearnog oružja NATO u Poljskoj biće vojna meta za Rusiju, izjavio je danas zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

On je u izjavi za agenciju TASS naveo da zajedničke nuklearne misije zemlje NATO u blizini granice sa Rusijom predstavljaju pretnju ruskoj bezbednosti.

Predsednik Poljske Andžej Duda rekao je nedavno da su poljske vlasti spremne da prime američko nuklearno oružje na svojoj teritoriji.

"Svi političari koji govore o takvoj opciji u i izvan Poljske treba da znaju da bi bilo kakav korak u tom pravcu ne bi doprineo bezbednosti Poljske i relevantna postrojenja bila bi neminovno meta", rekao je Rjabkov.

Inače, Rusija je stavila veto na nacrt rezolucije koju su predložili Sjedinjene Američke Države i Japan o nepostavljanju oružja za masovno uništenje u svemir.

Dokument je podržalo 13 zemalja, a Kina se uzdržala od glasanja.

Do blokiranja rezolucije došlo je pošto Savet bezbednosti UN u dokument nije uključio amandman Moskve i Pekinga koji poziva da se trajno spreči razmeštanje bilo kakvog oružja u svemiru, prenose RIA Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading