I KADA GA ŠUT NE SLUŽI, ON DRŽI ČAS: Dončiću izmakao tripl-dabl - sledi borba za konferencijsko finale! (VIDEO)

Autor: Vladimir vorih

Sport

04.05.2024

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povela je ekipa iz Los Anđelesa u seriji, ali su na kraju morali da pruže ruku kvalitetnijem rivalu.

I KADA GA ŠUT NE SLUŽI, ON DRŽI ČAS: Dončiću izmakao tripl-dabl - sledi borba za konferencijsko finale! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Košarkašima Dalasa bilo je potrebno šest mečeva u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije da ostvaren četiri trijumfa i time se plasiraju u narednu fazu plej-ofa NBA lige.

Sastav iz Kalifornije je poveo u seriji, s obzirom da su prvi duel dve ekipe rešili u svoju korist rezultatom 109:97, ali su u nakon egala i rezultata 2:2 u seriji, košarkaši Dalasa ostvarili dva vezana trijumfa čime je zabeležen ikrajnji uspeh.

U šeestoj, ispostavilo se odlučujućoj utakmici u "Amerikan Erlans Centru", domaćin je savladao LA Kliperse rezultatom 114:101 (34:26, 18:26, 35:20, 27:29) i zakazao duel u konferencijskom polufinalu sa ekipom Oklahome.

Luka Dončić, iako nije bio šuterski raspoložen, zabeležio je skor 1/10 za tri poena, sa ostvarenjem od 28 poena, sedam skokova i čak 13 asistencija pružio je važan doprinos u odlučujućem trijumfu, a značaj doprinos dao je i Kajri Irving koji je briljirao sa pet uspešnih šuteva za tri poena, doprinoseći ekipi sa 30 poena, šest skokova i četiri asistencije.

 

 

Igrači Klipersa, poput Džejmsa Hardena, Pola Džordža i Normana Pauela, pružili su značajan doprinos ekipi, ali njihovi napori nisu bili dovoljni da ozbiljno ugroze Maverikse. Džordž je ostvario dabl-dabl učinak sa 18 poena i 11 skokova, dok je Harden zabeležio 16 poena i 13 asistencija. Pauel je bio najefikasniji sa 20 postignutih poena, ali njihova kolektivna igra nije bila dovoljno konzistentna da se suprotstave nadmoćnom protivniku.

Koš to je već istaknuto, Dalas se ukupnim rezultatom 4:2 u seriji plasirao u polufinale plej-ofa, a protivnik u borbi za konferencijsko finale biće im Oklahoma koja je rezultatom 4:0 u seriji, "počistila" sa terena ekipu Nju Orleansa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading