"OSUĐUJEM OVAJ KUKAVIČKI ČIN NAJSNAŽNIJE": Oglasio se ambasador Izraela u Švedskoj povodom spaljivanja Kurana

Autor:

Svet

04.05.2024

06:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve osobe su juče spalile Kuran u Malmeu, a jedna od njih je bila obmotana u izraelsku zastavu, preneo je Tajms of Izrael.

"OSUĐUJEM OVAJ KUKAVIČKI ČIN NAJSNAŽNIJE": Oglasio se ambasador Izraela u Švedskoj povodom spaljivanja Kurana

Foto: Shutterstock

Izraelski ambasador u Švedskoj Ziv Nevo Kulman osudio je juče paljenje Kurana u Malmeu.

Dve osobe su danas spalile Kuran u Malmeu, a jedna od njih je bila obmotana u izraelsku zastavu, preneo je Tajms of Izrael.

- Spaljivanje svete knjige, Kurana, dok se maše izraelskom zastavom je ružan čin nepoštovanja, ne samo prema 20 odsto izraelskih državljanja koji su muslimanske veroispovesti, već i protiv vrednosti kao što su tolerancija i obostrano poštovanje. Osuđujem ovaj kukavički čin najsnažnije. Malme treba da bude ujedinjen muzikom naredne nedelje zbog Evrovizije - naveo je Kulman na platformi X (Tviter).

Kako je ranije preneo finski javni servis Yle, dve osobe su danas prvo čitale odlomke iz Biblije, vukli Kuran na psećem povocu, palili stranice muslimanske svete knjige i gazili palestinsku zastavu.

Podsetimo, komandant specijalne ukrajinske brigade "Azov", Denis Prokopenko, nedavno je izneo niz kritika na račun predsednika Ukrajine, Volodimira Zelenskog, zbog odbijanja isporuke američkog oružja brigadi.

U svom obraćanju putem društvenih mreža, Prokopenko je istakao da je odbijena peticija za deblokiranje isporuke oružja i druge pomoći "Azovu".

Problemi sa isporukom oružja

Prokopenko je naglasio da je brigada "Azov" bila primorana da brani Marijupolj 2022. godine sa ograničenim resursima i oružjem, što je direktna posledica amandmana na američke zakone koji su na snazi od 2017. godine.

Ti amandmani sprečavaju pružanje obuke ili druge vrste pomoći "Azovu", uprkos demonstriranom profesionalizmu i efikasnosti ove brigade.

Prokopenko je istakao da širenje ruske propagande i dalje doprinosi ograničavanju pristupa brigade modernom zapadnom oružju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading