NIJE BIO TALAC HAMASA: Pronađeno telo Izraelca za koga su svi verovali da je otet, evo šta se dogodilo s njim

Autor:

Svet

04.05.2024

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Elijakim Libman bio je 7. oktobra prošle godine prisutan na Nova festivalu na kojem su pripadnici Hamasa oteli više od 250 ljudi

NIJE BIO TALAC HAMASA: Pronađeno telo Izraelca za koga su svi verovali da je otet, evo šta se dogodilo s njim

Foto: x/idf

Jedan od talaca za koje se smatralo da ga je Hamas oteo 7. listopada proglašen je mrtvim nakon što je njegovo telo pronađeno u Izraelu, potvrdile su Izraelske odbrambene snage (IDF).

IDF je rekao da su ostaci Elijakima Libmana identifikovani nakon temeljne i složene istrage.

Ipak, Libman nije bio otet kako se verovalo poslednjih meseci, niti je bio živ od 7. oktobra na ovamo. On je ubijen istog dana kada su Hamasovci masakrirali stanovništvo Izraela na festivalu.

Libman je u vreme napada radio kao radnik obezbeđenja na festivalu Nova, na koji su upali Hamasovi teroristi te brutalno ubijali, silovali i otimali civile. 

Njegova porodica je rekla da je ostao satima nakon napada da pomaže ranjenima.

U saopštenju za javnost IDF je objavio da su danas Nacionalni institut za forenzičku medicinu i Ministarstvo zdravstva obavestili Libmanovu porodicu da je ipak ubijen u masakru 7. oktobra, ali ne odmah kad i ostali već nešto kasnije.

Izraelski mediji izveštavaju da su njegovi ostaci greškom pokopani uz druge žrtve s festivala.

U objavi na Fejsbuku u vreme napada, Libmanov otac Elijahu rekao je da mu je drugi čuvar rekao da je njegov sin pomogao u spasavanju drugih pre nego što je pokušao da pobegne. Poslednji put je viđen kako pomaže dvema teško povređenim ženama.

Tokom napada 7. oktobra ubijeno je oko 1.200 ljudi.

Više od 360 ubijenih prisustvovalo je festivalu. Oko 130 talaca, od više od 250 koje je oteo Hamas tokom brutalnog napada, i dalje se vode kao nestali.

Pretpostavlja se da je najmanje 34 od njih mrtvo. Ostali su pušteni ili spaseni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading