POKUŠAO DA UBIJE PREDSEDNIKA? Uhapšen aktivista, planirao da likvidira lidera svoje zemlje

Autor:

Svet

16.04.2024

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti su 25. marta prijavile hapšenje dvojice muškaraca u blizini lokacije na kojoj je predsednik držao govor

POKUŠAO DA UBIJE PREDSEDNIKA? Uhapšen aktivista, planirao da likvidira lidera svoje zemlje

Foto: Shutterstock

Poznati venecuelanski aktivista, novinar Karlos Hulio Rohas, uhapšen je zbog navodne umešanosti u pokušaj atentata na predsednika Nikolasa Madura prošlog meseca, saopštio je državni tužilac Tarek Sab, preneli su danas lokalni mediji.

"Karlos Hulio Rohas uhapšen je u ponedeljak uveče u centru Karakasa zbog toga što je povezan i direktno identifikovan kao podstrekač i logistički operater u pokušaju atentata na predsednika Madura 25. marta", objavio je na svom Iks nalogu državni tužilac, prenosi Rojters.

Vlasti su 25. marta prijavile hapšenje dvojice muškaraca u blizini lokacije na kojoj je predsednik Maduro držao govor u kojem je objavio da se registrovao kao kandidat za ovogodišnje predsedničke izbore.

Rohasovo hapšenje je poslednje u nizu privođenja aktivista i opozicionih političara koje vlasti u Venecueli optužuju da su povezani sa zaverama protiv Madurove vlade.

Predsednik Venecuele, Nikolas Maduro, podržao je predlog pape Franje da Ukrajina otpočne mirovne pregovore.

On je oštro osudio izjave ukrajinskog predsednika, Volodimira Zelenskog, protiv pontifika, nazvavši ga "klovnom".

Zelenski je u svojoj video poruci rekao da je "zahvalan onima koji podržavaju ukrajinsku vojsku molitvom i razgovorom, a ne da se bave virtuelnim posredovanjem negde na 2.500 kilometara udaljenosti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading